Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

I Mistrzostwa Polski Barmanów SPB OPEN – Classic oraz Flair

Tegoroczne Mistrzostwa Polski, a zaraz eliminacje Mistrzostw Świata International Bartenders Association CUBA 2022 odbyły się w dniach 17-18 maja, podczas targów EuroGastro w Nadarzynie. W konkursie wzięło udział 20 barmanów, którzy przygotowali autorskie koktajle.

Dodatkowo zawody przybrały oficjalną nazwę I Mistrzostwa Polski Barmanów SPB OPEN, ponieważ każdy barman z Polski mógł wziąć w nich udział.

Wyniki poszczególnych kategorii:

BARMAN CLASSIC

I miejsce Artur Wawrzyszczak – WOW ARTIWA

II miejsce Bartosz Baranowski – COCKTAIL BAZZAR

III miejsce Paweł Machnio – HOTEL NYX WARSZAWA

BARMAN FLAIR

I miejsce: Kacper Smarz

II miejsce: Krzysztof Bajerski

III miejsce: Kornelia Labczyk

Artur Wawrzyszczak oraz Kacper Smarz będą w listopadzie reprezentowali Polskę podczas Mistrzostw Świata International Bartenders Association CUBA 2022.

Zawody zostały zorganizowane pod patronatem Stowarzyszenia Polskich Barmanów.

Aktualności

Zdrowie z warzyw i owoców

Warzywa i owoce w codziennej diecie pomagają zachować zdrowie, zwiększają naszą odporność i chronią organizm przed wieloma chorobami cywilizacyjnymi. Obniżają poziom „złego” cholesterolu Dieta na

Wesołych Świąt!

Wszystkim naszym Czytelnikom, Reklamodawcom, firmom współpracującym i sympatykom życzymy zdrowych, spokojnych i radosnych świąt Bożego Narodzenia oraz wszelkiej pomyślności w nadchodzącym roku. Redakcja Fot. Wytwórnia

Co czeka rynek alkoholi w Polsce w 2025 roku?

Klienci coraz częściej wybierają napoje pozbawione alkoholu lub o niewielkiej jego zawartości. Ale to niejedyne zmartwienie branży. Coraz wyższe koszty działalności oraz zapowiedź zaostrzenia przepisów

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron

Skip to content