Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

The Best Chef Awards 2022

6. edycja The Best Chef Awards powered by Perlage odbędzie się w dniach 18-20 września w Madrycie. Jak zwykle, to wielkie międzynarodowe wydarzenie gastronomiczne będzie obejmować debaty Area Talks, konferencję Food Meets Science i zakończy się wielką galą nagród, podczas której poznamy tegoroczną listę 100 najlepszych szefów kuchni na świecie.

Nie jest dla nikogo tajemnicą, że gastronomia jest podstawowym filarem hiszpańskiej kultury. W tym roku to Madryt będzie gościł profesjonalistów, dziennikarzy i szefów kuchni z całego świata podczas szóstej już edycji The Best Chef  Awards. Po udanych wydarzeniach w Warszawie w 2017 roku, Mediolanie w 2018 roku, Barcelonie w 2019 roku, edycji wirtualnej w 2020 roku i wielkim powrocie do Amsterdamu w 2021 roku, Madryt stanie się centrum kulinarnego świata.

Tegoroczni goście będą mogli wymienić się wiedzą z kolegami z każdego kontynentu i odkryć ich wspaniałe projekty, podziwiając jedno z najpiękniejszych miast w Europie, pełne historii, kultury, sztuki i będące domem dla kilku najlepszych restauracji i szefów kuchni na świecie, w tym nr. 1 w rankingu The Best Chef Top100 2021, Dabiza Muñoza.

THE BEST CHEF każdego dnia pracuje nad promowaniem gastronomii i talentu szefów kuchni w świeży, nowoczesny i integracyjny sposób, a Madryt oraz jego region są wyborem, który doskonale odzwierciedla te wartości. To tętniące życiem miejsce i niezaprzeczalna gastronomiczna stolica świata.

– Madryt i jego region to przepiękne okolice pełne kultury, smaku, niesamowitych szefów kuchni i projektów, którymi warto się dzielić. Za każdym razem, gdy je odwiedzamy, wyjeżdżamy zachwyceni poziomem gastronomicznym i jest to dla nas zaszczyt, że możemy gościć tam kolejną edycję The Best Chef Awards podsumowuje Joanna Ślusarczyk, współtwórczyni projektu The Best Chef.

– Nie mogłam sobie wyobrazić lepszego połączenia niż spotkanie z kuchnią na najwyższym poziomie i naszą wodą Perlage. A to wszystko w tym cudownym, tętniącym życiem Madrycie i jego regionie  – miejscu słynącym z wyrafinowanego stylu oraz najwyższej jakości kuchni – powiedziała Dorota Weka, współzałożycielka i dyrektor kreatywna marki Perlage.

Kandydaci ogłoszeni

Począwszy od 11 marca, przez 50 dni, THE BEST CHEF ogłaszał codziennie dwóch nowych kandydatów do listy Top100 poprzez swoje kanały w mediach społecznościowych. Nowi kandydaci zostali wybrani przez 120 niezależnych ekspertów ze świata gastronomii. Teraz dołączają do szefów kuchni z Top100 2021, co daje w sumie 200 kandydatów kwalifikujących się do głosowania.

11 maja rozpoczął się proces głosowania, w którym wszyscy szefowie kuchni znajdujący się na zeszłorocznej liście oprócz wspomnianej grupy niezależnych profesjonalistów oraz nowych 100 kandydatów zostaną zaproszeni do oddania głosu na swoich kolegów, aby wyłonić TOP100 AWARDS 2022.

Nowe nagrody

W tym roku The Best Chefprzyzna 13 specjalnych nagród poza słynną listą Top100. To sposób na szczególne uznanie dla szefów, którzy wyróżniają się w szczególnych dziedzinach lub tematach. Nagrody te obejmują między innymi: Best Chef Pastry, Best Chef Rising Star, Best Chef Science oraz Best Chef New Entry.

THE BEST CHEF to tętniąca życiem społeczność miłośników jedzenia, projekt mający na celu wyróżnienie utalentowanych szefów kuchni, którzy tworzą najlepsze doświadczenia kulinarne na całym świecie, a także globalna rodzina ludzi połączonych wspólną pasją: kultywowaniem i dzieleniem się wiedzą kulinarną. Celem The Best Chef jest zjednoczenie najlepszych myślicieli i liderów w świecie gastronomii raz promowanie ich pracy na całym świecie.

Perlage to marka wody gazowanej, wydobywanej z regionu uzdrowiskowego w Polsce, która stawia na szacunek dla lokalnej historii i bogatego dziedzictwa kulturowego. Perlage współpracuje z The Best Chef Awards od 2019 roku.

Więcej informacji: www.thebestchefawards.com

Aktualności

Podsumowanie konferencji MADE FOR Restaurant

Edycja „New Generation” 21.06.2022, Sopot 21 czerwca w hotelu Radisson Blue odbyła się konferencja hybrydowa MADE FOR Restaurant, edycja New Generation.  Podczas wydarzenia prawdziwi rewolucjoniści

Praktyki zawodowe w czasach pandemii

Projekt Erasmus+ „Śródziemnomorskie doświadczenia zawodowe” w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich Po wszelkich pandemicznych przeciwnościach, szczęśliwie udało się zrealizować trwające miesiąc praktyki zawodowe w ramach projektu Erasmus+

Kilka słów o Przeglądzie Gastronomicznym

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ratuszowa 11 pok.  740
03-450 Warszawa
Tel.: (22) 849 09 78
pg@przeglad-gastronomiczny.pl

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron