Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Idealnie czyste szkło bez cienia wysiłku… i polerowania!

Nieskazitelnie czyste, wypolerowane szkło bez plam i zacieków to wizytówka każdej restauracji. Jeżeli taki widok przywodzi Ci na myśl barmana, który wprawnym ruchem poleruje każdą sztukę, spoglądając na naczynie pod światło, to miło, ale te czasy już dawno minęły. Dobra zmywarka gastronomiczna z odpowiednią funkcją praktycznie zrobi wszystko za nas, pozostawiając naczynia idealnie czyste i błyszczące. Winterhalter ma odpowiednie rozwiązanie dla różnorodnych wymagań: od perfekcyjnej czystości po błyszczące naczynia szklane. Prosto z maszyny. I bez polerowania.

Zmywarki Winterhalter doskonale radzą sobie z kapryśnym i kruchym szkłem, ale… nie same. Idealny połysk to również zasługa uzdatniania wody, zaawansowanej chemii oraz profesjonalnych koszy, które, zwłaszcza w przypadku cienkiego szkła, pełnią bardzo ważną rolę zabezpieczającą materiał przed uszkodzeniem.

Po pierwsze zmywarka

Na myciu szkła znamy się jak nikt! Już w 1969 roku nasi inżynierowie opracowali pierwszą zmywarkę przemysłową specjalnie do szkła – i rozwiązali problem, z którym borykają się restauratorzy na całym świecie. W ten sposób niewielka wówczas jeszcze fabryka w Meckenbeuren stała się kolebką profesjonalnego zmywania naczyń szklanych. Nasze zmywarki do szkła najczęściej występują jako wariant podblatowy pod ladą w restauracji lub hotelu, koktajlbarze lub pubie, tam, gdzie przestrzeń jest ograniczona i każdy ruch musi być perfekcyjny. Zmywarki do szkła zapewniają perfekcyjną czystość i możliwość ponownego użycia naczyń w bardzo krótkim czasie.

Specjalnie opracowana chemia

Zdarzyło Ci się kiedyś, że było… prawie idealnie, ale zabrakło chemii? No, właśnie. Specjalistyczne preparaty do mycia szkła są optymalnie skuteczne i jednocześnie delikatne. W końcu praca ze szkłem wymaga finezji. Winterhalter proponuje wysokoskoncentrowane i ekonomiczne w użyciu specjalistyczne środki myjące i nabłyszczające, stworzone właśnie z myślą o naczyniach szklanych. Nasi specjaliści chętnie pomogą w wyborze tych najlepszych, zależnie od typów szkła i naczyń, najczęściej używanych w Twoim lokalu. Przed chemią stoi wiele wyzwań: musi zapobiegać korozji szkła, chronić dekoracje, radzić sobie z każdym rodzajem naczynia i zabrudzenia: od zaschniętej pianki macchiato, po resztki piwa w kuflu. Bez smug, bez śladów, bez zapachów. Specjalnie opracowana chemia Winterhalter podejmuje to wyzwanie. I daje radę!

Uzdatnianie wody

Kwestia mycia szkła jest ściśle związana z uzdatnianiem wody: poprzez zmniejszenie zawartości soli mineralnych w wodzie unika się widocznych osadów. Jednocześnie chroni to maszynę przed szkodliwym osadzaniem się kamienia. Rekomendujemy dwa rozwiązania: zewnętrzne urządzenie do odwróconej osmozy dla zmywarek podblatowych i kapturowych lub wkład do częściowego odsalania zapewniający skuteczne uzdatnianie wody. Jeżeli zastanawiasz się, które rozwiązanie będzie lepsze dla Twojego biznesu, po prostu zapytaj naszego doradcę.

Kosz, którego potrzebujesz

Odpowiedni kosz do zmywania to czwarty, ale równie ważny, jak trzy poprzednie element idealnego kwartetu. Kosze zapewniają stabilizację, bezpieczeństwo, optymalne odległości pomiędzy naczyniami, a co za tym idzie możliwie szybkie i dokładne schnięcie. Są naprawdę łatwe w użyciu, a naczynia zmywane mają zapewnioną optymalną ochronę. Ich ogromna siła tkwi w ich sprytnej konstrukcji. Są dostosowane do zmywarki i zmywanych naczyń. Wysoka przepuszczalność wody i dobra cyrkulacja powietrza zapewniają świetny efekt mycia i suszenia. To kosz dba o dobrą relację zmywarki i naczyń – dzięki niemu woda może dotrzeć do wszystkich zakamarków.

Zmywarka, chemia, uzdatnianie wody i kosz – to z ich połączonych mocy powstał niezawodny system mycia szkła, na który zasługuje Twój biznes. Ponieważ tylko takie rozwiązanie systemowe może sprostać wysokim wymaganiom w zakresie czystych naczyń szklanych, jakie stawiają zarówno restauratorzy, jak i goście. Dodatkowa korzyść: Zmywarka do szkła to inwestycja, która zwraca się natychmiast. I to wielokrotnie.

Chcesz dowiedzieć się więcej? Poznaj osobiście specjalistów Winterhalter i ich porady oraz triki już w dniach 23-25 marca 2023 w hali EXPO XXI w Warszawie, gdzie przedstawiciele świata gastronomii spotkają się na GASTROTARGACH SMAKKi. To świetna okazja, by zobaczyć na żywo doskonałe efekty zmywania. Do zobaczenia!

Więcej informacji: www.winterhalter.pl

Aktualności

Zdrowie z warzyw i owoców

Warzywa i owoce w codziennej diecie pomagają zachować zdrowie, zwiększają naszą odporność i chronią organizm przed wieloma chorobami cywilizacyjnymi. Obniżają poziom „złego” cholesterolu Dieta na

Wesołych Świąt!

Wszystkim naszym Czytelnikom, Reklamodawcom, firmom współpracującym i sympatykom życzymy zdrowych, spokojnych i radosnych świąt Bożego Narodzenia oraz wszelkiej pomyślności w nadchodzącym roku. Redakcja Fot. Wytwórnia

Co czeka rynek alkoholi w Polsce w 2025 roku?

Klienci coraz częściej wybierają napoje pozbawione alkoholu lub o niewielkiej jego zawartości. Ale to niejedyne zmartwienie branży. Coraz wyższe koszty działalności oraz zapowiedź zaostrzenia przepisów

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron

Skip to content