Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

II Mistrzostwa Polski w przyrządzaniu ślimaków i owoców goi

Ogłaszamy drugi w swoim rodzaju konkurs kulinarny „II Mistrzostwa Polski w przyrządzaniu ślimaków i owoców goi”. Nagrody będą mega, więc radzimy czytać dalej i zabrać się do pracy!

Pomysłodawcą i organizatorem konkursu jest Daniel Twardo i nikt!!!!
Konkurs odbędzie się 17 marca 2018 r. Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych, ul. Włodzimierza Wolskiego 8 w Serocku. Startować będzie 6 drużyn profesjonalistów i 6 drużyn szkół gastronomicznych, składających się z 2 osób, których wybierzemy z przesłanych do nas prac. Początek wydarzenia 16 marca, zaczynamy odprawą uczestników i wykładem tematycznym. Wszystkim uczestnikom zapewniamy możliwość noclegu oraz gratisowe pełne wyżywienie podczas całego eventu.
Przewodni temat konkursu to ślimak i owoce goi i jeszcze jeden specjalny produkt, ale to już niespodzianka, którą niedługo zdradzimy. Pełny regulamin oraz arkusz zgłoszeniowy już się tworzy i niebawem go opublikujemy. Wybranych 6 ekip wystartuje w konkursie i będzie musiało przyrządzić 6 porcji swojego dania w 60 min.
Wieczorem 17 marca 2018 r., po konkursie odbędzie się gala i wręczenie wspaniałych nagród od sponsorów oraz bal.

Przewidywane nagrody I, II, III miejsce:

  • Puchar
  • Dyplom
  • staże w najlepszych restauracjach w europie z *Michelin
  • nagrody od sponsorów
  • nagroda niespodzianka

 

Przewidywane nagrody: IV, V, VI miejsce

  • Dyplom
  • staże w najlepszych restauracjach w Polsce
  • nagrody od sponsorów

Skład jury VIP:
Mamed Chalidow

Skład jury degustacyjnego:

1. Wiesław Bober
2. Jean Bos
3. Artur Świerżewski
4. Mateusz Ciołko
5. Piotr Domański
6. Marek Kropielnicki

Skład jury technicznego:

1. Marcin Kaczmarek-Pielin
2. Rajmund Królik
3. Piotr Smoleński

HARMONOGRAM IMPREZY:

16 marca 2018 roku – piatek
Godz 16.00 – zakwaterowanie uczesników
Godz 18.00 – odprawa sedziów i ekip biorących udział w konkursie (preludium na temat ślimaków)
omówienie konkursu, losowanie ekip i stanowisk
Godz 19.30 – wydawanie ślimaków
Godz 20.00-23.00 – kolacja

17 marca roku – niedziela
Godz 6.00 do 11.00 – śniadanie
Godz 8.30 – przywitanie przez organizatorów ekip kucharskich
Przedstawienie składu sędziowskiego oraz startujących ekip
Godz 8.50 – wejście na stanowiska pierwszych ekip
Godzina 9.00-15.00 – KONKURS KULINARNY
Godzina 9.00-15.00 – live cooking, pokazy na stanowiskach sponsorów.
Godz 19.00 – Gala Diner
Ogłoszenie wyników konkursu
Zabawa do białego rana

18 marca 2018 r. – poniedziałek
Godz 6.00-11.00 – śniadanie w hotelu
Do godz 12 – wymeldowanie z hotelu

Aktualności

Podsumowanie konferencji MADE FOR Restaurant

Edycja „New Generation” 21.06.2022, Sopot 21 czerwca w hotelu Radisson Blue odbyła się konferencja hybrydowa MADE FOR Restaurant, edycja New Generation.  Podczas wydarzenia prawdziwi rewolucjoniści

Praktyki zawodowe w czasach pandemii

Projekt Erasmus+ „Śródziemnomorskie doświadczenia zawodowe” w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich Po wszelkich pandemicznych przeciwnościach, szczęśliwie udało się zrealizować trwające miesiąc praktyki zawodowe w ramach projektu Erasmus+

Kilka słów o Przeglądzie Gastronomicznym

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ratuszowa 11 pok.  740
03-450 Warszawa
Tel.: (22) 849 09 78
pg@przeglad-gastronomiczny.pl

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron