Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

IX Festiwal Kuchni Greckiej

26 marca 2014 roku
IX Festiwal Kuchni Greckiej
na XVIII Międzynarodowych Targach Gastronomicznych EuroGastro w Warszawie

Jest to niezwykła okazja promowania młodych talentów kucharskich, udokumentowania i podnoszenia ich kwalifikacji zawodowych a także możliwość poznania oryginalnych produktów i kuchni greckiej.
Z uwagi na czas i miejsce organizacji Festiwalu Kuchni Greckiej jest to również szansa nawiązania kontaktów w branży Ho.Re.Ca tak dla uczestników, jak i dla Partnerów. Konkurs jest nominowany do Kulinarnego Pucharu Polski 2014 organizowanego przez Międzynarodowe Targi Poznańskie.
Produktami podstawowymi na Konkursie Kulinarnym są:

  • Krewetki Black Tiger 16/20 całe w pancerzu mrożone – Martmar
  • Ciasto Fillo Kanaki mrożone- The Greek Gourmet
  • Placki Pitta Bread Alexakis mrożone- The Greek Gourmet
  • Szpinak liściasty porcjowany mrożony – Oerlemans
  • Oliwa z oliwek Extra Virgin „Theofilos” – The Greek Gourmet
  • Oliwki Kalamata z pestką w zalewie Theofilos „Mój grecki smak”- The Greek Gourmet

 

Zapraszamy kucharzy do uczestniczenia w Konkursie Kulinarnym IX Festiwalu Kuchni Greckiej.

UWAGA ! – termin nadsyłania zgłoszeń upływa z dniem 28.02.2014 roku.

Główną nagrodą w konkursie jest wyjazd na tygodniowy pobyt w Grecji dla 2-ch osób ufundowany przez Biuro Podróży Hellas Travel www.hellastravel.pl
Inauguracji Festiwalu dokona Ambasador Grecji w Polsce p. Tasia Athanasiu. Swoją obecnością zaszczyci nas Mnich ze świętej Góry Athos o. Epifanios Milopotaminos, który jest Szefem Kuchni Klasztoru, członkiem Chef’s Club of Greece i autorem wielu książek kucharskich.

Na wszystkich odwiedzających Festiwal Kuchni Greckiej czeka wiele niezapomnianych atrakcji.
Serdecznie zapraszamy do udziału w tym wielkim międzynarodowym wydarzeniu, którego pomysłodawcą i Organizatorem jest Theofilos Vafidis – znany i ceniony Mistrz i Doradca Kulinarny.

 

Formularz zgłoszenia udziału w konkursie 

 

DSC 5391 DSC 5431 dzieci Jury

 

Aktualności

Międzynarodowy Dzień Pizzy

Od słonecznych wybrzeży Włoch po zaułki japońskich dzielnic, pizza podbija serca smakoszy na całym świecie. To klasyczne danie, które zdobyło międzynarodową sławę, stając się symbolem

Kilka słów o Przeglądzie Gastronomicznym

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ratuszowa 11 pok.  740
03-450 Warszawa
Tel.: (22) 849 09 78
pg@przeglad-gastronomiczny.pl

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron