Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Jubileuszowa książka kucharska od Selgros & Cash Carry

Świętowanie jubileuszu Selgros Cash & Carry trwa i z tej okazji najlepsi kucharze  pracujący dla marki przygotowali dla klientów sieci książkę kucharską z przepisami wykorzystującymi 25 produktów, które zmieniły polską kuchnię.

Na kształt tradycyjnej polskiej kuchni miały wpływ akcenty żydowskie, litewskie czy francuskie, ale po okresie transformacji Polacy pokochali kuchnie świata. Dania śródziemnomorskie, w szczególności włoskie, lecz również kuchnia azjatycka ze swoją interpretacją street foodu to trendy, bez których trudno wyobrazić sobie dzisiejsze gotowanie. Z okazji wyjątkowego jubileuszu eksperci Instytutu Kulinarnego Transgourmet oraz członkowie Narodowej Kadry Kucharzy, przygotowali receptury zawierające produkty, które szczególnie wpłynęły na dania serwowane w polskich domach. Udowadniają, że dzisiaj rodzima kuchnia to nie tylko ziemniaki, grzyby czy kapusta, ale również nietypowe i odważne interpretacje dań.

Nasze przepisy to połączenie ponadczasowej tradycji z nowoczesnymi inspiracjami. Każdy z nas dodał do nich również sekretny składnik, który nadaje smaku wszystkim potrawom – wielką pasję do gotowania! – mówi Bartosz Peter, ekspert Instytutu Kulinarnego Transgourmet, jeden z autorów przepisów. Wszystkie składniki są dostępne w halach Selgros Cash & Carry i to dokładnie te produkty, z których sami korzystamy jako kucharze – dodaje.

Jak zdobyć to jubileuszowe wydanie? Wystarczy przyjść do Selgros, zrobić 10 x zakupy za min. 100 zł i odebrać książkę kucharską za 1 grosz. Można też nabyć ją  w regularnej cenie 119 zł. Akcja trwa do 30 listopada we wszystkich halach Selgros Cash & Carry w Polsce.  Szczegóły w regulaminie dostępnym na www.selgros.pl  i w Dziale Obsługi Klienta.

Aktualności

Trwa Tydzień Kuchni Polskiej

Sieć hurtowni MAKRO Polska po raz szósty organizuje festiwal, podczas którego goście w blisko 400 restauracjach mogą spróbować klasycznych dań kuchni polskiej w nowoczesnej odsłonie.

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron