Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Mistrzostwa Polski Młodych Sommelierów 2022

W najbliższy weekend, 15-16 października, 25 zawodników powalczy w Poznaniu o tytuł Mistrza Polski Młodych Sommelierów. Organizatorem konkursu jest Stowarzyszenie Sommelierów Polskich. Zawody będą transmitowane on-line, a finałowa gala będzie otwarta dla publiczności.

Konkursowi towarzyszą degustacje i seminaria dla sommelierów organizowane przez partnerów Mistrzostw: TiM, Purcari Wines Poland, Niemiecki Instytut Wina, Wines of Portugal, California Wines, National Wine Agency of Georgia i Les Grands Chais De France. Na sobotni wieczór zaplanowana jest dostępna dla publiczności degustacja Bar des Sommeliers przygotowana przez Vininova i Wina z Tejo. W niedzielę po południu sommelierzy zapraszają na degustację walk around.   

Mistrzostwa mają trzy etapy: eliminacje, półfinał oraz finał, czyli starcie trzech najlepszych zawodników. Półfinał i finał zawodów będą transmitowane na profilu Facebook Stowarzyszenia, a finałowa gala jest otwarta dla publiczności. Mistrzostwa i wszystkie imprezy towarzyszące odbywają się w poznańskim hotelu Andersia, przy placu Andersa 3.

Szczegółowy program wydarzenia:

15 października (sobota)

16.00 – 24.00  degustacja Bar des Sommeliers (rejestracja pod linkiem)

16 października (niedziela)

9.00 – 12.00  eliminacje

13.00 – 15.00  półfinały         

16.00 – 17.00  degustacja walk around (rejestracja pod linkiem)

17.30 – 20.30  gala finałowa (rejestracja pod linkiem)

Na udział w degustacjach i gali finałowej obowiązuje rejestracja.

Więcej informacji: www.sommelierzy.pl

Aktualności

Międzynarodowy Dzień Pizzy

Od słonecznych wybrzeży Włoch po zaułki japońskich dzielnic, pizza podbija serca smakoszy na całym świecie. To klasyczne danie, które zdobyło międzynarodową sławę, stając się symbolem

Kilka słów o Przeglądzie Gastronomicznym

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ratuszowa 11 pok.  740
03-450 Warszawa
Tel.: (22) 849 09 78
pg@przeglad-gastronomiczny.pl

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron