Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Kadra Narodowa Polskich Kucharzy wyruszyła do Luksemburga

576 godzin treningu podczas 48 dni, 350 posiłków degustacyjnych, 1080 talerzy tak juniorzy z Kadry Narodowej Polskich Kucharzy Juniorów przygotowywali się w Instytucie Kulinarnym Transgourmet do startu w  Kulinarnym Pucharze Świata. Już w najbliższy weekend (26-27.11) rozpoczną zmagania, podczas których zmierzą się z najlepszymi drużynami z całego świata.

Villeroy & Boch Culinary World Cup 2022 to jedno z najważniejszych wydarzeń gastronomicznych na świecie. Jest organizowane raz na cztery lata i zrzesza najbardziej elitarne drużyny kulinarne. Regularnie obecna podczas mistrzostw polska reprezentacja prowadzona jest przez Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni, której strategicznymi partnerami są Transgourmet Foodservice oraz Selgros Cash & Carry. Kadra juniorów wystąpi 27 i 29 listopada w dwóch konkurencjach – Restaurant of Nations oraz Chef’s Table.

Juniorzy Kadry Narodowej Polskich Kucharzy od stycznia trenowali w przestrzeni Instytutu Kulinarnego Transgourmet. Dbali o każdy szczegół – nie tylko smak i wygląd potraw, ale również aspekt zero waste przy przygotowaniu posiłków. W ostatnich tygodniach kucharze prezentowali efekty swoich przygotowań dziennikarzom, a także miłośnikom kulinariów podczas 9 kolacji degustacyjnych, podczas których była niepowtarzalna szansa na spróbowanie dań przygotowywanych na konkurs i wczucia się w atmosferę rywalizacji.  Spotkania kulinarne zorganizowane były w takiej samej formule jak przebieg finału Kulinarnego Pucharu Świata. Reprezentacja serwowała dania, które nie tylko będą promować polskie smaki i produkty, ale też uwzględniają aktualne trendy kulinarne jak kuchnia bezglutenowa, wegetariańska czy wegańska.

Trzymamy kciuki za naszą kadrę, a ich zmagania będzie można śledzić na profilach Instytutu Kulinarnego Transgourmet na kanałach na Facebooku i Instagramie – gdzie na bieżąco będzie prowadzona relacja z tego kulinarnego święta!

Link do profilu Instytutu Kulinarnego na fb:

Instytut Kulinarny Transgourmet – Strona główna | Facebook

Aktualności

Kalifornijska jakość i lata doświadczenia

Carlo Rossi, największa marka wina w Polsce[1], zaskakuje nowościami produktowymi. Razem z mistrzem winiarstwa Darrenem Procsalem wprowadza na rynek linię Winemaker’s Selection. Ta wyjątkowa kolekcja

Wystawa CLEVERFOOD. For everyone

Już 1 lutego w Centrum Nauki Experyment zostanie zainaugurowana wystawa CLEVERFOOD for everyone. Jest ona efektem pracy międzynarodowego zespołu ekspertów z Ecsite (Europejska sieć centrów nauki i muzeów),

Polska nad Porterem Bałtyckim

W ciągu ostatnich 20 lat liczba porterów bałtyckich warzonych co roku w Polsce zwiększyła się kilkunastokrotnie, a sam styl zaczął wyróżniać polskich piwowarów w świecie. Przypadająca

Soft&Sweet Inspiration Day

Firma Primulator zaprasza wszystkich właścicieli cukierni, kawiarni, piekarni oraz sklepów convenience na wyjątkowe wydarzenie – Soft&Sweet Inspiration Day, które odbędzie się 4-5 lutego 2025 roku w

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron

Skip to content