Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Kalendarz Targów 2014

Termin

Miejsce

Nazwa targów

Organizator

LUTY

05-06.02

Gdańsk, Hala Amber Expo

FOOD-to-GO – IV Targi Wyposażenia i Produktów dla Gastronomii

easyFairs Poland Sp. z o. o.
tel. 12 651 95 20
fax 12 651 95 22
www.easyfairs.com

10-14.02

Moskwa, Rosja

PRODEXPO 2014
XXI Międzynarodowe Targi Spożywcze

Expo Partner Sp. z o. o.
tel. 58 719 69 20, 710 96 85
fax 58 719 15 32
www.expopartner.pl

18-20.02

Warszawa

EXPO SWEET 2014

EZIG
www.exposweet.pl

19-22.02

Zagrzeb, Chorwacja

INGA – Targi Spożywcze

Expo Line Sp. z o.o.
tel. 22 669 26 15
fax 22 869 97 20
www.expoline.pl

25-28.02

Brno, Czechy

SALIMA – Targi Spożywcze

Expo Line Sp. z o.o.
tel. 22 669 26 15
fax 22 869 97 20
www.expoline.pl

MARZEC

10-12.03

Budapeszt, Węgry

SIRHA BUDAPEST – Targi Spożywcze

Expo Line Sp. z o.o.
tel. 22 669 26 15
fax 22 869 97 20
www.expoline.pl

14-19.03

Hamburg, Niemcy

INTERNORGA
– 88. Międzynarodowe Targi Hotelarstwa, Gastronomii, Żywienia Zbiorowego, Piekarnictwa
i Cukiernictwa

Przedstawicielstwo Targów Hamburskich, Stuttgarckich i Karlsruhe w Polsce
tel. 22 620 71 98
fax 22 245 43 42

23-25.03

Düsseldorf, Niemcy

ProWein

www.prowein.com

26-28.03

Warszawa

EUROGASTRO 2014 – 18. Międzynarodowe Targi Gastronomiczne

MT Targi Polska Sp. z o.o.
tel. 22 529 39 00, 529 39 50
fax 22 529 39 30
www.eurogastro.com.pl,  www.mttargi.pl

KWIECIEŃ

02-04.04

Kołobrzeg

GASTRO-HOTEL 2014 – Targi wystroju i wyposażenia obiektów noclegowych

i gastronomicznych oraz produktów spożywczych dla gastronomii

GASTRO-HOTEL Małgorzata Kryszak
tel. 32 376 08 60
fax 32 376 08 65
www.gastro-hotel.pl

04-06.04

Warszawa

LATO – XIX Targi Turystyki i Wypoczynku
REGIONALIA – Targi Produktów Tradycyjnych i Ekologicznych

MT Targi Polska Sp. z .o.o.
tel. 22 529 39 50
www.regionalia.com.pl

09-11.04

Warszawa

WORLD FOOD 2014 – Międzynarodowe Targi Żywności

Lentewenc Sp. z o.o. 
tel. 22 395 66 99
www.lentewenc.com

MAJ

22-24.05

Gdańsk

GASTROEXPO – 18. Targi Wyposażenia i Zaopatrzenia Gastronomii, Hoteli i Sklepów

Międzynarodowe Targi Gdańskie SA
tel. 58 554 92 00
fax 58 552 21 68
www.mtgsa.com.pl

WRZESIEŃ

04-07.09

Ryga, Łotwa

RIGA FOOD  –  Targi Spożywcze

Expo Line Sp. z o.o.
tel. 22 669 26 15
fax 22 869 97 20
www.expoline.pl

16-19.09

Warszawa

WORLDHOTEL –

VII Międzynarodowe Targi Wyposażenia Obiektów Noclegowych

MT Targi Polska Sp. z o.o.
tel. 22 529 39 00, 529 39 50
www.mttargi.pl

29.09-02.10

Poznań

POLAGRA-FOOD

– Międzynarodowe Targi Wyrobów Spożywczych i Gastronomii

POLAGRA GASTRO

– Międzynarodowe Targi Gastronomii

INVEST-HOTEL
– Targi Wyposażenia Hoteli

Międzynarodowe Targi Poznańskie
tel. 61 869 25 93
fax 61 869 29 55
www.polagra-food.pl

PAŹDZIERNIK

19-23.10

Paryż, Francja

SIAL – Targi Spożywcze

Expo Line Sp. z o.o.
tel. 22 669 26 15
fax 22 869 97 20
www.expoline.pl

LISTOPAD

05-07.11

Kraków

HORECA –

22. Międzynarodowe Targi Wyposażenia Hoteli i Gastronomii;

GASTROFOOD
– 13. Targi Artykułów Spożywczych i Napojów dla Gastronomii;
ENOEXPO
– 12. Międzynarodowe Targi Wina w Krakowie

Targi w Krakowie Sp. z o.o.
tel. 12 644 59 32, 644 81 65
fax 12 644 61 41
www.targi.krakow.pl

listopad

Moskwa, Rosja

PRODEXPO 2014 – 21. Międzynarodowe Targi Spożywcze

Expo Partner Sp. z o. o.
tel. 58 719 69 20, 710 96 85
fax 58 719 15 32
www.expopartner.pl

Aktualności

GELATO FESTIVAL WORLD MASTERS

Gelato Festival to seria międzynarodowych wydarzeń poświęconych sztuce tworzenia rzemieślniczych lodów, które rozpoczęły się we Włoszech i z biegiem lat przerodziły się w globalny festiwal.

Nagrody AIG Prix i AIX Coquinaria

10 października w Hotelu H15 Boutique w Warszawie odbyła się uroczysta ceremonia wręczenia nagród AIG Prix oraz Ars Coquinaria. Wśród gości znaleźli się m. in.

Przegląd Gastronomiczny 5/2024

Nowy numer „PG” 5/2024 Opłaty abonamentowe i standardy ochrony małoletnich – Adrianna Lotolc    2 Czy AI nadaje się na dietetyka?    4 Jedzenie emocjonalne – jak

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron