Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Kalendarz targów na 2020 rok

LUTY

14-19.02.2020
miejsce: Stuttgart, Messa Stuttgart
nazwa: INTERGASTRA
Przedstawicielstwo Targów Stuttgarckich w Polsce
tel. 22 620 72 98
https://www.messe-stuttgart.de/intergastra/

23-26.02.2020
miejsce: Warszawa, Ptak Warsaw Expo
nazwa: Expo Sweet 2020
tel.: +48 22 465 96 23
http://www.exposweet.pl/

MARZEC

3-4.03.2020
miejsce: Kraków
nazwa: Chef’s Day
organizator: Targi w Krakowie Sp. z o.o.
tel. 12 644 59 32, 644 81 65
fax 12 644 61 41
www.targi.krakow.pl

3-5.03.2020
miejsce: Nadarzyn, Ptak Warsaw Expo
nazwa: Food Tech Expo 2020
tel: +48 572 504 644
https://foodtechexpo.pl

5-8.03.2020
miejsce: Londyn, ExCeL, One Western Gateway Royal Victoria Dock, UK
nazwa: HOTELYMPIA 2020
https://www.hrc.co.uk/

11-13.03.12020
miejsce: Kołobrzeg, Hala Milenium
nazwa: GASTRO-HOTEL 2020
Targi wystroju i wyposażenia obiektów noclegowych i gastronomicznych oraz produktów spożywczych dla gastronomii
organizator: GASTRO-HOTEL Małgorzata Kryszak
tel. 32 376 08 60
www.gastro-hotel.pl

13-15.03.2020
miejsce: Hamburg, Niemcy
nazwa: INTERNORGA 2020
Międzynarodowe Targi Hotelarstwa, Gastronomii, Żywienia Zbiorowego, Piekarstwa i Cukiernictwa
organizator: Przedstawicielstwo Targów Hamburskich w Polsce
tel. 22 620 71 98
620 72 98
https://www.messen.de/de/7918/hamburg/internorga/info

15-17.03.2020
miejsce: Düsseldorf, Niemcy
nazwa: ProWein 2020 – Międzynarodowe Targi Wina i Alkoholi
https://www.prowein.com

25-27.03.2020
miejsce: Nadarzyn, Ptak Warsaw Expo Hala F
nazwa: EUROGASTRO 2020
23. Międzynarodowe Targi Gastronomiczne
nazwa: WORLDHOTEL 2020
12. Międzynarodowe Targi Wyposażenia Obiektów Noclegowych
organizator: MT Targi Polska
tel. 22 529 39 33
www.mttargi.pl

KWIECIEŃ

20-23.04.2020
miejsce: Brno, Brno Exhibition Center, Czechy
nazwa: Inteco – International Exhibition of Retail Trade, Hotels and Catering Facilities
https://www.tradefairdates.com/Inteco-M4514/Brno.html

21-22.04.2020
miejsce: Ostróda, Expo Mazury SA
nazwa: Mazury HoReCa 2020
tel. +48 (89) 506 58 00
http://www.mazuryhoreca.pl

21-23.04.2020
miejsce: Warszawa, Centrum EXPO XXI
nazwa: WORLDFOOD POLAND 2020 – VI Międzynarodowe Targi Żywności i Napojów
organizator: Lentewenc Sp. z o.o.
tel. 22 395 66 93
www.worldfood.pl

WRZESIEŃ

23-25.09.2020
nazwa: WARSAW FOOD EXPO 2020
Międzynarodowe Targi Żywności
miejsce: Nadarzyn, Ptak Warsaw Expo
organizator: Ptak Warsaw Expo
tel. + 48 518739124
www.warsawexpo.eu

28.09-01.10.2020
miejsce: Poznań, Poznań Congress Center
nazwa: POLAGRA FOOD – Międzynarodowe Targi Wyrobów Spożywczych
organizator: Międzynarodowe Targi Poznańskie Sp. z o.o.
tel. 61 869 20 00
fax 61 869 29 99
www.mtp.pl

miejsce: Poznań, Poznań Congress Center
nazwa: POLAGRA GASTRO – Międzynarodowe Targi Gastronomii
INVEST-HOTEL – Targi Wyposażenia Hoteli
organizator: Międzynarodowe Targi Poznańskie Sp. z o.o.
tel. 61 869 20 00
fax 61 869 29 99
www.mtp.pl

LISTOPAD

6-7.11.2020
nazwa: WINE EXPO POLAND & WARSAW OIL FESTIVAL
miejsce: Warszawa
organizator:
tel.
www.wineexpopoland.pl
www.warsawoilfestival.pl

15-19.11.2020
nazwa: SALON EQUIPHOTEL – HOTEL & RESTAURANT BUSINESS PLACE
miejsce: Paryż, Salon Equiphotel, Francja
organizator: Equiphotel
https://www.equiphotel.com/

04-06 11.2020
miejsce: EXPO Kraków
nazwa: HORECA
28. Międzynarodowe Targi Wyposażenia Hoteli i Gastronomii
GASTROFOOD
19. Targi Artykułów Spożywczych i Napojów dla Gastronomii
ENOEXPO
18. Międzynarodowe Targi Wina w Krakowie
organizator: Targi w Krakowie Sp. z o.o.
tel. 12 644 59 32, 644 81 65
fax 12 644 61 41
www.targi.krakow.pl

Aktualności

Zdrowie z warzyw i owoców

Warzywa i owoce w codziennej diecie pomagają zachować zdrowie, zwiększają naszą odporność i chronią organizm przed wieloma chorobami cywilizacyjnymi. Obniżają poziom „złego” cholesterolu Dieta na

Wesołych Świąt!

Wszystkim naszym Czytelnikom, Reklamodawcom, firmom współpracującym i sympatykom życzymy zdrowych, spokojnych i radosnych świąt Bożego Narodzenia oraz wszelkiej pomyślności w nadchodzącym roku. Redakcja Fot. Wytwórnia

Co czeka rynek alkoholi w Polsce w 2025 roku?

Klienci coraz częściej wybierają napoje pozbawione alkoholu lub o niewielkiej jego zawartości. Ale to niejedyne zmartwienie branży. Coraz wyższe koszty działalności oraz zapowiedź zaostrzenia przepisów

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron

Skip to content