Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Komentowane degustacje na Targach WINO

Komentowane degustacje to jeden z głównych punktów programu I edycji Targów WINO. Winiarsko-kulinarna podróż po najróżniejszych smakach odbędzie się w Restauracji Garden City, zlokalizowanej na terenie Międzynarodowych Targów Poznańskich.

Do degustacji zostanie podanych 9 polskich win i 9 potraw. Wszystko zostanie okraszone profesjonalnym komentarzem, który pozwoli zgłębić tajniki łączenia win z daniami.

Paleta win, które zostaną podane jest bardzo szeroka. W karcie znajdą się wino musujące, białe wytrawne, białe półwytrawne, wino różowe, wino pomarańczowe, wino czerwone wytrawne oraz wino białe słodkie. W części kulinarnej na gości czekają dania podane zarówno na ciepło, jak i na zimno. Wśród przewidzianych potraw na gości czekają m.in. pstrąg marynowany w wiśniach, kartacz z grzybami, marynowana polędwica wołowa, czy comber z sarny. Zwieńczeniem będzie deser w postaci sernika Roquefort.

Degustacja rozpocznie się o godzinie 19:00 i potrwa 120 minut. Wydarzenie jest biletowane osobno. Oznacza to, że, aby wziąć udział w degustacjach nie wystarczy bilet, upoważniający do udziału w targach. Wejściówki na degustację są dostępne na stronie bileterii ToBilet.pl w cenie 149 PLN. Liczba miejsc jest ograniczona, dlatego nie warto zwlekać do ostatniej chwili.

Link do sprzedaży biletów: https://bit.ly/TargiWINO2021Bilety

WINO – Targi Polskich Win i Winnic to nowe wydarzenie poświęcone polskiemu winiarstwu. Trzydniowe targi, które potrwają do 27 do 29 sierpnia to doskonała okazja do bliższego poznania win produkowanych nad Wisłą.

Aktualności

Smakuj przyszłość z BCU!

Niepubliczne Branżowe Centrum Umiejętności w dziedzinie gastronomii i kelnerstwa w Tarnowie (BCU) to miejsce, które kształci przyszłych liderów gastronomii, stawiając na praktyczne umiejętności, które odgrywają

Przegląd Gastronomiczny 6/2024

Nowy numer „PG” 6/2024 Książeczka sanepidowska online – Adrianna Lotolc    2 Reklamowanie produktów w sieci? To nie takie proste! – Edyta Oleszczuk-Romańska    4 Firmy gastronomiczne

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron