Przejdź do treści
Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Branża HoReCa na Targach EuroGastro i WorldHotel

24. Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro połączone z 13. edycją Międzynarodowych Targów Wyposażenia Obiektów Noclegowych WorldHotel to wydarzenia dedykowane branży gastronomiczno – hotelarskiej. Są one znakomitą platformą nawiązania kontaktów z producentami i dostawcami rozwiązań dla biznesu HoReCa.

Oferta Wystawców odzwierciedla najnowsze trendy rynkowe i dostosowana jest to potrzeb klientów. Oba wydarzenia odbędą się w dniach 1-3 września w Nadarzynie, w PWE.

Wystawcy prezentują

Targi EuroGastro i WorldHotel to idealne miejsce dla tych, którzy poszukują nowych, optymalnych rozwiązań dla biznesu gastronomicznego i są ciekawi kierunków, w których podąża rynek HoReCa. Podczas targów zaprezentowane zostaną innowacyjne technologie stwarzające nowe możliwości, niosące oszczędność czasu oraz kosztów. W jednym miejscu przez 3 dni można zapoznać się z bogatą ofertą nowości i sprawdzonych rozwiązań dla restauratorów, hotelarzy, dostawców, dystrybutorów, hurtowni gastronomicznych i przedstawicieli sieci handlowych.

Wystawcy zaprezentują propozycje obejmujące wyposażenie sal restauracyjnych i zaplecza kuchennego, maszyny i urządzenia gastronomiczne, filtry do wody, oprogramowanie i systemy informatyczne rozwiązania wentylacyjne, grzewcze i chłodnicze, a także ofertę dla cukiernictwa, lodziarstwa i piekarstwa. Na stoiskach znajdą się również sprzęt, produkty i półprodukty spożywcze dla wszystkich sektorów, napoje alkoholowe i bezalkoholowe oraz kawy i herbaty. Pokazane zostaną również meble restauracyjne, sprzęt cateringowy czy akcesoria dla HoReCa.

W części WorldHotel wystawcy przedstawią asortyment dla obiektów noclegowych i konferencyjnych o różnym standardzie, począwszy od wyposażenia, poprzez galanterię hotelową nadającą charakter wnętrzom, odpowiednio zaprojektowaną odzież dla pracowników, po środki czystości. Uzupełnienie powyższej oferty dla nowoczesnego obiektu noclegowego stanowią systemy, rozwiązania telekomunikacyjne i zabezpieczenia oraz oferta infrastruktury rekreacyjnej spa i wellness.

Program edukacyjny „Profesjonalny Menedżer Restauracji”

Na szczególną uwagę zasługuje także oferta edukacyjna, a w szczególności program szkoleniowy „Profesjonalny Menedżer Restauracji”. Pierwszego dnia szkolenia poruszone zostaną zagadnienia dotyczące maksymalizacji zysków i wzrostu sprzedaży w gastrobiznesie, a także zarządzania personelem w obecnej sytuacji rynkowej. Pojawi się ważny temat związany z tym, jak obecna nietypowa sytuacja wpłynie na relacje pracodawców gastronomii z pracownikami. Nie zostaną pominięte tematy, które nie są związane jedynie z bieżącą sytuacją, a stanowią dla restauratorów wyzwanie od lat. Jedno z wystąpień poruszy problem różnic pokoleniowych i ich wpływu na zarządzanie personelem. Drugi dzień poświęcony będzie tematom związanym z profesjonalną obsługą sali, a także przyjmowaniem reklamacji. Pojawi się prelekcja poświęcona organizacji wydarzeń dla klienta biznesowego oraz wyzwaniom z nią związanym. Omówione zostanie zagadnienie sprzedaży on-line w gastronomii ze wszystkimi korzyściami i wyzwaniami, które za sobą niesie.
Więcej informacji na temat programu edukacyjnego PMR można znaleźć na stronie www.profesjonalnymenedżerrestauracji.pl.

Już dziś warto zaplanować wizytę na Targach EuroGastro i WorldHotel.  

Zapraszamy w imieniu organizatorów!

Więcej informacji: www.eurogastro.com.pl 

Aktualności

XIX Międzynarodowe Dni Wina w Jaśle

Tradycyjnie w ostatni weekend sierpnia w Jaśle odbywają się Międzynarodowe Dni Wina, jeden z najstarszych i największych festiwali winiarskich w kraju. To niezwykłe wydarzenie powstało

Piknik Poznaj Dobrą Żywność

24 maja w godz. 11-18 w otoczeniu zielonego Toru Wyścigów Konnych Służewiec odbędzie się doroczne święto polskiej żywności, czyli Piknik Poznaj Dobrą Żywność. Na gości

Pomorska Ścieżka Smaków

„Przegląd Gastronomiczny” wybrał się na Pomorską Ścieżkę Smaków. Było warto! Wzięliśmy udział w warsztatach serowarskich, spróbowaliśmy pysznej zupy pokrzywowej, przygotowaliśmy zalewę do klopsików z pomuchla.

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron