Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Branża HoReCa na Targach EuroGastro i WorldHotel

24. Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro połączone z 13. edycją Międzynarodowych Targów Wyposażenia Obiektów Noclegowych WorldHotel to wydarzenia dedykowane branży gastronomiczno – hotelarskiej. Są one znakomitą platformą nawiązania kontaktów z producentami i dostawcami rozwiązań dla biznesu HoReCa.

Oferta Wystawców odzwierciedla najnowsze trendy rynkowe i dostosowana jest to potrzeb klientów. Oba wydarzenia odbędą się w dniach 1-3 września w Nadarzynie, w PWE.

Wystawcy prezentują

Targi EuroGastro i WorldHotel to idealne miejsce dla tych, którzy poszukują nowych, optymalnych rozwiązań dla biznesu gastronomicznego i są ciekawi kierunków, w których podąża rynek HoReCa. Podczas targów zaprezentowane zostaną innowacyjne technologie stwarzające nowe możliwości, niosące oszczędność czasu oraz kosztów. W jednym miejscu przez 3 dni można zapoznać się z bogatą ofertą nowości i sprawdzonych rozwiązań dla restauratorów, hotelarzy, dostawców, dystrybutorów, hurtowni gastronomicznych i przedstawicieli sieci handlowych.

Wystawcy zaprezentują propozycje obejmujące wyposażenie sal restauracyjnych i zaplecza kuchennego, maszyny i urządzenia gastronomiczne, filtry do wody, oprogramowanie i systemy informatyczne rozwiązania wentylacyjne, grzewcze i chłodnicze, a także ofertę dla cukiernictwa, lodziarstwa i piekarstwa. Na stoiskach znajdą się również sprzęt, produkty i półprodukty spożywcze dla wszystkich sektorów, napoje alkoholowe i bezalkoholowe oraz kawy i herbaty. Pokazane zostaną również meble restauracyjne, sprzęt cateringowy czy akcesoria dla HoReCa.

W części WorldHotel wystawcy przedstawią asortyment dla obiektów noclegowych i konferencyjnych o różnym standardzie, począwszy od wyposażenia, poprzez galanterię hotelową nadającą charakter wnętrzom, odpowiednio zaprojektowaną odzież dla pracowników, po środki czystości. Uzupełnienie powyższej oferty dla nowoczesnego obiektu noclegowego stanowią systemy, rozwiązania telekomunikacyjne i zabezpieczenia oraz oferta infrastruktury rekreacyjnej spa i wellness.

Program edukacyjny „Profesjonalny Menedżer Restauracji”

Na szczególną uwagę zasługuje także oferta edukacyjna, a w szczególności program szkoleniowy „Profesjonalny Menedżer Restauracji”. Pierwszego dnia szkolenia poruszone zostaną zagadnienia dotyczące maksymalizacji zysków i wzrostu sprzedaży w gastrobiznesie, a także zarządzania personelem w obecnej sytuacji rynkowej. Pojawi się ważny temat związany z tym, jak obecna nietypowa sytuacja wpłynie na relacje pracodawców gastronomii z pracownikami. Nie zostaną pominięte tematy, które nie są związane jedynie z bieżącą sytuacją, a stanowią dla restauratorów wyzwanie od lat. Jedno z wystąpień poruszy problem różnic pokoleniowych i ich wpływu na zarządzanie personelem. Drugi dzień poświęcony będzie tematom związanym z profesjonalną obsługą sali, a także przyjmowaniem reklamacji. Pojawi się prelekcja poświęcona organizacji wydarzeń dla klienta biznesowego oraz wyzwaniom z nią związanym. Omówione zostanie zagadnienie sprzedaży on-line w gastronomii ze wszystkimi korzyściami i wyzwaniami, które za sobą niesie.
Więcej informacji na temat programu edukacyjnego PMR można znaleźć na stronie www.profesjonalnymenedżerrestauracji.pl.

Już dziś warto zaplanować wizytę na Targach EuroGastro i WorldHotel.  

Zapraszamy w imieniu organizatorów!

Więcej informacji: www.eurogastro.com.pl 

Aktualności

Konferencja MADE FOR Restaurant

Edycja „New Generation” 28.06.2022, Sopot Nadchodzi rewolucyjna, turkusowa edycja konferencji MADE FOR Restaurant w Sopocie. Co oznacza hasło „New Generation” dla TOP Restauratorów? – Nadciąga

Praktyki zawodowe w czasach pandemii

Projekt Erasmus+ „Śródziemnomorskie doświadczenia zawodowe” w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich Po wszelkich pandemicznych przeciwnościach, szczęśliwie udało się zrealizować trwające miesiąc praktyki zawodowe w ramach projektu Erasmus+

Kilka słów o Przeglądzie Gastronomicznym

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ratuszowa 11 pok.  740
03-450 Warszawa
Tel.: (22) 849 09 78
pg@przeglad-gastronomiczny.pl

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron