Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Konferencja dla producentów pieczywa

Stowarzyszenie Naukowo-Techniczne Inżynierów i Techników Przemysłu Spożywczego

oraz redakcja „Przeglądu Piekarskiego i Cukierniczego” zapraszają na:

Konferencję dla producentów pieczywa

PIECZYWO – SMAK, ZDROWIE, EKONOMIA

sfinansowaną z Funduszu Promocji Ziarna Zbóż i Przetworów Zbożowych

PROGRAM

10.30 Rejestracja uczestników

11.00 Otwarcie konferencji i powitanie uczestników

11.15 Smak jako kluczowy element jakości pieczywa – dr hab. Anna Diowksz
(Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności PŁ)

12.00 Pieczywo a zdrowie – dlaczego warto jeść i jakie wybierać? – dr inż. Joanna Rachtan-Janicka (Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka SGGW)

12.45 Przerwa na kawę

13.10 Determinanty rozwoju rynku zbożowego w Polsce ze szczególnym uwzględnieniem produktów piekarskich i cukierniczych -Marzena Trajer
Dyrektor Biura Analiz i Strategii Krajowego Ośrodka Wsparcia Rolnictwa.

13.50 Dyskusja

Aktualności

Międzynarodowy Dzień Pizzy

Od słonecznych wybrzeży Włoch po zaułki japońskich dzielnic, pizza podbija serca smakoszy na całym świecie. To klasyczne danie, które zdobyło międzynarodową sławę, stając się symbolem

Kilka słów o Przeglądzie Gastronomicznym

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ratuszowa 11 pok.  740
03-450 Warszawa
Tel.: (22) 849 09 78
pg@przeglad-gastronomiczny.pl

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron