Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Kongres Szefów Kuchni 12.10.2021

Misją Kongresu Szefów Kuchni jest wspieranie rozwoju branży gastronomicznej. Kongres ma również na celu zwrócenie uwagi na to, jak trudne jest w praktyce wykonywanie zawodu kucharza, a w szczególności szefa kuchni.

Kongres Szefów Kuchni to wydarzenie w pełni skierowane do szefów kuchni. Uczestniczący w nim kucharze przyjeżdżają z całej Polski, aby wymienić się doświadczeniami oraz wysłuchać szeregu merytorycznych wystąpień, a także zapoznać się z wyselekcjonowaną ofertą dostawców dla branży HoReCa. Istotnymi elementami tego wydarzenia są: bogaty program merytoryczny, branżowe debaty i możliwość poznania oferty najciekawszych dostawców. Kongres stał się również ważnym dla szefów kuchni spotkaniem towarzyskim. W jego trakcie możliwa jest wymiana opinii i doświadczeń z kolegami i koleżankami po fachu. W ostatnich latach ten aspekt zyskiwał na znaczeniu.

Szefowie kuchni każdego dnia poddawani są dużej presji czasu, a ich praca jest nieustannie oceniana. Długie godziny pracy w kuchni oraz jej niezwykła intensywność wymagają odporności fizycznej i psychicznej. Dlatego możliwość wymienienia opinii i wzajemne wsparcie mają kluczowe znaczenie dla dobrego samopoczucia przedstawicieli zawodu. Raz w roku jest to możliwe, właśnie podczas Kongresu Szefów Kuchni.

W trakcie tegorocznego edycji wydarzenia poruszone zostaną zagadnienia z zakresu kuchni polskiej, gastronomicznego rynku pracy, kreatywności, przywództwa, technologii, jakości i bezpieczeństwa oraz najistotniejszych trendów rynkowych. Na scenie wystąpią ekonomiści i eksperci biznesowi, aby podzielić się wiedzą z zakresu zarządzania. Nie zabraknie też rozpoznawalnych szefów kuchni.

Ważnymi elementami w pracy szefa kuchni są: umiejętność pracy w zespole, zarządzanie finansami, kompetencje organizacyjne, skuteczna komunikacja, znajomość kultur i kuchni świata, a także tajników naszej rodzimej, tradycyjnej kuchni polskiej. Ciągłe rozwijanie wspomnianych umiejętności jest niezbędne do osiągnięcia sukcesu. Dlatego w trakcie Kongresu Szefów Kuchni istnieje możliwość rozwijania i pogłębiania wiedzy na wspomniane tematy. Dla szefów kuchni i ich zastępców udział w wydarzeniu jest bezpłatny. Należy pamiętać jednak, że rejestracja jest obowiązkowa. Uwaga: panel rejestracyjny otwarty będzie jedynie do 10 października 2021!

Partnerzy Strategiczni Kongresu Szefów Kuchni 2021: Hendi, Grafen, Fine Dine.

„Przegląd Gastronomiczny” jest patronem medialnym wydarzenia.

Panel rejestracyjny Kongresu Szefów Kuchni: www.kongresszefowkuchni.pl/zarejestruj-sie.

Więcej informacji: www.kongresszefowkuchni.pl

Kongres Szefów Kuchni

Termin: 12 października 2021

Miejsce: EXPO XXI, Warszawa

#szacunekdlaszefa #kongresszefowkuchni #edukacja

Aktualności

Mistrzowie Smaku wracają

Gdzie wybrać się na najlepszy obiad lub kolację? Gdzie zjeść najsmaczniejszą pizzę i burgera? Który kelner, barman i menedżer restauracji najlepiej odpowiada na potrzeby klientów?

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron