Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Kongres Szefów Kuchni

Kongres Szefów Kuchni 2019

8 listopada 2020, EXPO XXI, Warszawa

Kongres Szefów Kuchni to największe spotkanie szefów kuchni w Polsce. W tym roku wydarzenie przeniesione zostało na listopad. W jego trakcie szefowie będą mieli możliwość wysłuchania wielu ważnych prelekcji, wymienienia się doświadczeniami oraz zapoznania się z wyselekcjonowaną ofertą dostawców dla branży HoReCa.

W tym roku, jak nigdy dotąd, potrzebujemy w gastronomii wzajemnego wsparcia, poczucia wspólnoty i solidarności, a także po prostu bycia razem, spotkania się i oderwania na chwilę od trudnych spraw roku 2020. Dlatego tegoroczna edycja Kongresu Szefów Kuchni dobywa się pod hasłem: Dzień Szefowskiej Wspólnoty.

Rozumiejąc silną potrzebę spotkania oraz omówienia wielu ważnych i pilnych tematów, organizatorzy nie zapomnieli jednocześnie o nowych wymogach bezpieczeństwa. Z powodu reżimu sanitarnego ograniczona została ilość powierzchni przeznaczonej na część ekspozycyjną. Znacząco zwiększona została natomiast powierzchnia przeznaczona dla słuchaczy biorących udział w części merytorycznej. Pomimo tych zabiegów w jednym momencie na sali plenarnej przebywać będzie mogło jedynie 300 słuchaczy. Dotychczas mówcy w trakcie Kongresu mieli możliwość zwracania się do publiczności liczącej nawet 900 osób.

Dlatego zamiast jednego programu, który zazwyczaj zawierał około 9 wystąpień, w tym roku organizatorzy proponują aż 3 bloki tematyczne, z których każdy zawiera aż 8 wystąpień. Bloki podzielone zostały na 3 kategorie.

BLOK ZIELONY poświęcony trendom odbędzie się w godzinach 8:00 – 11:30

BLOK CZERWONY poświęcony technikom zarządzania odbędzie się w godzinach 12:00 – 15:30

BLOK POMARAŃCZOWY poświęcony zagadnieniom związanym z kreatywnością odbędzie się w godzinach 16:00 – 19:30

W ten sposób przez cały dzień pełnego programu prelekcji będzie mogło na żywo wysłuchać w sumie 900 uczestników. Po każdym bloku nastąpi pełna dezynfekcja widowni. Przed i po wysłuchaniu prelekcji słuchacze będą mogli pozostawać w części ekspozycyjnej. Ze względu na ograniczenia w możliwości przyjęcia uczestników, szczególnie istotna będzie w tym roku kolejność zgłoszeń.

Rozwój wydarzenia możliwy jest dzięki Partnerom Kongresu, a przede wszystkim Partnerom Strategicznym, tj. Hendi, Grafen i Fine Dine.

Szczegółowy program Kongresu: https://kongresszefowkuchni.pl/program/.

Udział dla szefów Kuchni i ich zastępców jest bezpłatny. Rejestracja jest obowiązkowa.

Rezerwacja miejsca na sali plenarnej, ze względu na ograniczenia sanitarne i wynikającą z nich konieczność odpowiedzialnego podejmowania decyzji o rezerwacji miejsc przez uczestników, aby nie blokować ich dostępności, kosztuje 22 PLN brutto.

Panel rejestracyjny Kongresu Szefów Kuchni:

https://kongresszefowkuchni.pl/zarejestruj-sie/.

Aktualności

Międzynarodowy Dzień Pizzy

Od słonecznych wybrzeży Włoch po zaułki japońskich dzielnic, pizza podbija serca smakoszy na całym świecie. To klasyczne danie, które zdobyło międzynarodową sławę, stając się symbolem

Kilka słów o Przeglądzie Gastronomicznym

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ratuszowa 11 pok.  740
03-450 Warszawa
Tel.: (22) 849 09 78
pg@przeglad-gastronomiczny.pl

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron