Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Konkurs „Gęsina w Restauracji”

Gęsina w restauracji

Dnia 9 kwietnia 2019 roku, w halach targowych Expo Mazury S. A. w Ostródzie, podczas targów Mazury HoReCa odbędzie się 4. edycja konkursu kulinarnego „Gęsina w Restauracji”. Organizatorem konkursu jest Iławskie Stowarzyszenie Producentów Gęsi.
Tematem przewodnim konkursu jest udko gęsie oraz wątróbka gęsia. Celem Konkursu Kulinarnego „Gęsina w Restauracji” Ostróda 2019 jest wyłonienie, na zasadach określonych poniższym Regulaminem, Restauracji, której reprezentująca ją drużyna przygotuje najlepszą potrawę z gęsiny.
Termin nadsyłania zgłoszeń mija 13.03.2019r.

Produkt główny: udo gęsie oraz wątróbka gęsia.
Czas na wykonanie pracy konkursowej to 120 minut. Dodatkowo drużyny mają 10 minut na przygotowanie miejsca pracy oraz 10 minut na posprzątanie stanowiska pracy, czas ten nie wlicza się do 120 minut, w ciągu których drużyna ma czas na przygotowanie prac konkursowych.
Drużyny przygotowują jedno danie główne konkursowe na 8 talerzach (8 porcji) do wizualnej oraz smakowej oceny jurorów oraz przystawkę (również 8 porcji).

Regulamin konkursu

Aktualności

Laureaci konkursu SkillsPoland 2022

W dniach 23-25 listopada br., na terenie Centrum Wystawienniczo-Kongresowego AMBEREXPO w Gdańsku po raz kolejny odbył się ogólnopolski konkurs SkillsPoland 2022, który jest eliminacjami do

Kilka słów o Przeglądzie Gastronomicznym

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ratuszowa 11 pok.  740
03-450 Warszawa
Tel.: (22) 849 09 78
pg@przeglad-gastronomiczny.pl

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron