Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Kulinarny Puchar Polskiego Mięsa – zakwalifikowane drużyny

Znamy finalistów drugiej edycji konkursu Kulinarny Puchar Polskiego Mięsa Wołowego i Wieprzowego organizowanego przez Związek Polskie Mięso. Finałowe zmagania młodych adeptów sztuki kulinarnej odbędą się 27 marca w Instytucie Kulinarnym Transgourmet w Mysiadle pod Warszawą.

Konkurs jest dedykowany dla uczniów szkół gastronomicznych z całej Polski. Do 10 marca można było nadsyłać zgłoszenia. Na ich podstawie jury wybrało finalistów.

Lista zakwalifikowanych ekip (kolejność przypadkowa):

– Piotr i Kamil ZSGH Gdańsk

– Zofia i Zuzanna Zespół Szkół Gastronomicznych we Wrocławiu

– Julia i Natalia Zespół Szkół nr 7 w Tychach

– Przemysław i Michał Zespół Szkół Gospodarczych im. Mikołaja Spytka Ligęzy w Rzeszowie

– Julia i Grzegorz ZSG Poznańska

– Julia i Oleksandr Zespół Szkół Spożywczo-Gastronomicznych

– Julia i Artur Zespół Szkół im. ks. Jana Krzysztofa Kluka w Wojewodzinie

– Aleksandra i Lena Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego w Poznaniu

– Pola i Małgorzata ZSEU w Żychlinie

– Dominik i Nikodem Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Wiśle.

Gratulujemy!

O puchar walczyć będzie dziesięć dwuosobowych drużyn, które przygotują przystawkę na bazie mięsa wołowego i danie główne z wykorzystaniem wieprzowiny. Konkurs poprowadzi szef Marcin Budynek, a w jury zasiądą: Jarosław Walczyk – przewodniczący jury, Kurt Scheller, Robert Sowa, Teo Vafidis, Bartek Gora oraz przedstawiciel Związek Polskie Mięso.

„Przegląd Gastronomiczny” jest patronem medialnym wydarzenia.

Projekt finansowany jest z Funduszu Promocji Mięsa Wołowego i Funduszu Promocji Mięsa Wieprzowego.

Fot: Karina Szymczuk

Aktualności

Mistrzowie Smaku wracają

Gdzie wybrać się na najlepszy obiad lub kolację? Gdzie zjeść najsmaczniejszą pizzę i burgera? Który kelner, barman i menedżer restauracji najlepiej odpowiada na potrzeby klientów?

Kilka słów o Przeglądzie Gastronomicznym

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron