Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Mistrzostwa Polski Sommelierów 2024

Seminaria i degustacje win z całego świata będą towarzyszyć Mistrzostwom Polski Sommelierów, które odbędą się w dniach 30 maja – 1 czerwca w Warszawie. XXIII edycja konkursu Stowarzyszenia Sommelierów Polskich organizowana jest w salach Airport Hotel Okęcie.

Mistrzostwa są podzielone na trzy etapy: eliminacje, półfinał oraz finał, podczas którego na scenie przed publicznością wystąpi trzech najlepszych zawodników. Finał zawodów będzie transmitowany na profilu Facebook Stowarzyszenia, ale finałowa gala jest również otwarta dla publiczności.

Zawodom towarzyszą seminaria i degustacje adresowane do profesjonalistów z branży alkoholi, ale też pasjonatów i wielbicieli wina. 31 maja (piątek) zaplanowana jest, dostępna dla publiczności, degustacja win i alkoholi Bar des Sommeliers. To wyjątkowa okazja, żeby w jednym miejscu spróbować win od największych, uznanych producentów, a także tych z niewielkich winnic z Polski i z różnych regionów świata. Wydarzenie zaczyna się o 18.00, jest biletowane, symboliczna opłata za kieliszek wynosi 20 zł. Bilety są dostępne pod linkiem: https://evenea.pl/pl/wydarzenie/BdS2024

Gala finałowa 1 czerwca (sobota) rozpocznie się od degustacji win w formie „walk around”, gdzie swoje produkty zaprezentują Partnerzy Mistrzostw: Groupe Grand Chais de France, Majątek Drzewce, California Wines, Centrum Wina, Château Purcari, Food and Wines from Spain, National Wine Agency of Georgia, Niemiecki Instytut Wina i The Macallan, TiM S.A. oraz Cisowianka Perlage. Finał konkursu zaplanowany jest na 17.00. Udział w finale jest bezpłatny, ale wymaga rejestracji: https://evenea.pl/pl/wydarzenie/finalmistrzostwpolskisommelierow2024

O udziale w gali decyduje kolejność zgłoszeń.

Aktualności

Mistrzowie Smaku wracają

Gdzie wybrać się na najlepszy obiad lub kolację? Gdzie zjeść najsmaczniejszą pizzę i burgera? Który kelner, barman i menedżer restauracji najlepiej odpowiada na potrzeby klientów?

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron