Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Konferencja MADE FOR Restaurant 12.05.20.

MADE FOR Restaurant 2020 - konferencja kryzysowa

Pierwsza Ogólnopolska Konferencja Kryzysowa dla Gastronomii on-line

Sytuacja, w jakiej znalazła się branża gastronomiczna w czasie epidemii koronawirusa nie ma precedensu. Brakuje wzorów zachowań w kryzysie tego typu i sprawdzonych recept na to, jak przetrwać tak trudny czas. Wychodząc naprzeciw ogromnej potrzebie wsparcia merytorycznego płynącej z rynku, FOR Solutions – agencja komunikacji dla branży Food&HORECA organizuje Pierwszą Ogólnopolską Konferencję Kryzysową on-line dla rodzimego biznesu gastronomicznego – MADE FOR Restaurant „Sztuka Przetrwania”.

Wychodząc naprzeciw silnej potrzebie płynącej z rynku i wielu zapytaniom od zdezorientowanych restauratorów, FOR Solutions – organizator cyklu konferencji gastronomicznych MADE FOR Restaurant, zdecydował się działać w zupełnie nowej formule on-line. 12 maja tego roku odbędzie się kryzysowa konferencja pod hasłem „Sztuka Przetrwania”. Podczas tego wydarzenia zaproszeni eksperci z dziedziny finansów, prawa, zarządzania kryzysowego, psychologii biznesu, HR czy marketingu wraz z przedstawicielami restauratorów z kraju i zagranicy, odpowiedzą na pytania stawiane przez branżę i poszukają rozwiązań jej najbardziej palących problemów.

Co ważne udział restauratorów, właścicieli kawiarni, firm cateringowych i ich pracowników jest bezpłatny. Wystarczy wcześniejsza rejestracja na wydarzenie.

Dla nas to też czas zmian, zmierzania się z ograniczeniami, ale staramy się patrzeć przez pryzmat nowych potrzeb i możliwości – mówi Agnieszka Małkiewicz, założycielka FOR Solutions – zaprosiliśmy do współpracy świetnych ekspertów i prowadząc wielogodzinne rozmowy budujemy wspólnie program tego wirtualnego wydarzenia, które ma przynieść nadzieję, wiedzę i nowe rozwiązania naszej branży na TERAZ i PO pandemii.

Inspiracją do organizacji tej konferencji było założenie, w dniu wprowadzenia rządowych restrykcji, facebookowej grupy Solutions FOR Restaurants, #RestauratorzyRazem i bezpośrednie zetknięcie się z problemami przed którymi stoją w tej chwili restauratorzy, a jest ich w obecnie w grupie prawie 2000.

Oprócz pytań zebranych z rynku HORECA, ważną rolę przy tworzeniu programu konferencji grać będzie również Rada Programowa, w skład której wchodzą przedstawiciele branży restauracyjnej, a wśród nich: Daniel Pawełek (Warszawa), Maciej Nowaczyk (Wrocław) i Tomasz Czudowski (Warszawa), a także eksperci i praktycy: Marcin Dera (Dyrektor Sprzedaży ds. Gastronomii Transgourmet Polska), Małgorzata Minta (dziennikarka, Minta Eats), Edyta Duchnowska (radca prawny, specjalista prawa restauracyjnego), Piotr Wojciechowski (adwokat, specjalista prawa pracy), Anna Czarczyńska (ekonomistka, Akademia Leona Koźmińskiego), Adrian Łukaszewicz (specjalista ds. przedsiębiorczości, Akademia Leona Koźmińskiego), Paweł Kałużny (doradca biznesowy), Marcin Mączyński (Sekretarz Generalny Izby Gospodarczej Hotelarstwa Polskiego), John Gabrovic (przedsiębiorca, Stacja Food Hall w Gdańsku) i Katarzyna Młynarczyk (przedsiębiorca, Handelek, Socjomania, Kraków).

Moduły konferencji będą składać się z wykładów, dyskusji i relacji z kraju i ze świata. Wirtualnie odwiedzimy kilka polskich miast, aby dowiedzieć się, jak radzą sobie restauratorzy w Krakowie, Warszawie, Poznaniu, Trójmieście i Wrocławiu. Wirtualnie gościć będziemy również przedstawicieli branży z zagranicy (np. Szanghaju, Szwecji, Danii, czy Włoch), którzy opowiedzą o sytuacji w ich krajach i o tym, w jaki sposób radzą sobie z trudnościami związanymi z pandemią i „lockdownem”.

Pierwsza Ogólnopolska Konferencja Kryzysowa online „Sztuka Przetrwania” to wspólne przedsięwzięcie największych firm związanych z branżą. Dzięki wspólnej pracy tych mecenasów mamy szansę wspomóc polską gastronomię w kryzysie, a także pójść o krok dalej, trwale zmieniając jej postrzeganie z branży dosyć konserwatywnej na nowoczesną, solidarną i silną gałąź biznesu.

Partnerem Strategicznym Konferencji jest Transgourmet i Selgros Cash&Carry.

Jako odpowiedzialny partner, na co dzień podejmujemy aktywności, które mają na celu rozwijanie polskiej gastronomii. Od ponad 20 lat współpracujemy z największymi ekspertami w branży, naszą wiedzą i doświadczeniem dzielimy się z naszymi Klientami, zapraszając ich chociażby do Instytutu Kulinarnego Transgourmet. Dziś, kiedy gastronomowie stoją przed ogromnym wyzwaniem, nie mogłoby być inaczej. Nasze hale i magazyny są zaopatrzone a dostawcy pozostają w pełnej gotowości, dostarczając zamówienia z zachowaniem wszystkich środków ostrożności. Chcąc okazać nasze wsparcie, postanowiliśmy dołączyć także jako partner strategiczny do Kryzysowej E-konferencji MADE FOR Restaurant, ponieważ jej idea jest nam bliska. Wydarzenie postrzegamy nie tylko jako możliwość przekazania pakietu wiedzy i dobrych praktyk, które mogą pomóc przetrwać ten wyjątkowy czas, ale także jako symboliczny krok w przyszłość i szansę na nowe otwarcie, już po kryzysie – mówi Marcin Dera, Dyrektor Sprzedaży ds. Gastronomii Transgourmet Polska.

W trudnej sztuce przetrwania restauratorów wspierają również Partnerzy Biznesowi Konferencji – Aviko, Skarby Serowara, Z.T. Kruszwica, Żywiec Zdrój.

Dla restauratorów, właścicieli kawiarni, firm cateringowych i ich pracowników, a także dla mediów udział jest BEZPŁATNY. Dla dostawców i producentów obowiązuje wyjątkowy rabat i cena udziału – 150 zł netto, zamiast 350 zł netto. Rejestracja startuje 20 kwietnia 2020.

→ Więcej informacji oraz rejestracja: https://forsolutions.pl/konferencja-kryzysowa-made-for-restaurant-2020

FOR Solutions to agencja komunikacji i kreowania wydarzeń dla branży Food & HORECA. W swojej codziennej pracy agencja FOR buduje strategie marketingowe, zajmuje się działaniami PR, obmyśla niestandardowe wydarzenia, inicjuje spotkania i buduje relacje, które pozwalają Klientom rozwijać ich biznes. W tym celu stworzono MADE FOR Restaurant, cykl biznesowych spotkań, które będą rozwijane z jeszcze większą determinacją. FOR Solutions kładzie nacisk na integrację branży.

Partnerzy medialni: Hotelarz, Restauracja, Poradnik Restauratora, Szef Kuchni, Magazyn Gourmet, Papaja.pl, Gastrowiedza.pl

Kontakt dla mediów:

Agata Berndt Wazelin

PR Manager, FOR Solutions

Tel. 602107163

ab@forsolutions.pl

Aktualności

Zdrowie z warzyw i owoców

Warzywa i owoce w codziennej diecie pomagają zachować zdrowie, zwiększają naszą odporność i chronią organizm przed wieloma chorobami cywilizacyjnymi. Obniżają poziom „złego” cholesterolu Dieta na

Wesołych Świąt!

Wszystkim naszym Czytelnikom, Reklamodawcom, firmom współpracującym i sympatykom życzymy zdrowych, spokojnych i radosnych świąt Bożego Narodzenia oraz wszelkiej pomyślności w nadchodzącym roku. Redakcja Fot. Wytwórnia

Co czeka rynek alkoholi w Polsce w 2025 roku?

Klienci coraz częściej wybierają napoje pozbawione alkoholu lub o niewielkiej jego zawartości. Ale to niejedyne zmartwienie branży. Coraz wyższe koszty działalności oraz zapowiedź zaostrzenia przepisów

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron

Skip to content