Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

MAKRO zaprasza restauracje do wzięcia udziału w Tygodniu Kuchni Polskiej

Niebawem rozpocznie się kolejna edycja Tygodnia Kuchni Polskiej. To kluczowa akcja organizowana z okazji Święta Niepodległości w ramach programu Polskie Skarby Kulinarne. Głównym celem festiwalu, który potrwa od 3 do 26 listopada, jest promocja naszej rodzimej kuchni oraz restauracji polskich.

Z okazji Święta Niepodległości sieć hurtowni MAKRO Polska ponownie zaprosi restauratorów oraz gości do wspólnego celebrowania i odkrywania rodzimej kuchni w ramach akcji Tydzień Kuchni Polskiej. Głównym celem festiwalu jest promocja bogactwa i różnorodności polskich smaków oraz promocja lokalnych restauracji. Z roku na rok cieszy się on coraz większym zainteresowaniem. W poprzedniej edycji wzięło udział ponad 400 restauracji z 16 regionów Polski.

W tym roku akcja będzie poświęcona połączeniu nowoczesności i tradycji. Klasyczne, powszechnie znane dania zostaną podane w zupełnie nowej odsłonie.

Udział w wydarzeniu jest bezpłatny. Uczestniczące w nim restauracje otrzymają wsparcie od MAKRO Polska w postaci pakietu startowego, zawierającego materiały promocyjne, pomysły na przepisy oraz specjalną ofertę na wybrane produkty potrzebne do przygotowania menu. Akcja będzie okazją na dotarcie do szerokiego grona odbiorców oraz wypromowania marki restauracji w mediach i social mediach. Planowana jest kampania informacyjno-promocyjna, która pojawi się w radiu oraz w Internecie. Festiwal wesprą również liczni patroni medialni, mi.in. portal Horecanet,  czasopisma Przegląd Gastronomiczny, Restauracja, Szef Kuchni, Poradnik Restauratora oraz influencerzy. 

Restauratorzy zainteresowani udziałem mogą wysłać swoje zgłoszenie pod adres tkp@makro.pl bądź skontaktować się z przedstawicielem handlowym MAKRO Polska.

Więcej informacji na temat akcji jest dostępnych na stronie:

https://tydzien-kuchni-polskiej.pl

O Tygodniu Kuchni Polskiej

Tydzień Kuchni Polskiej odbywa się od 2018 w ramach jednego z kluczowych programów odpowiedzialności społecznej MAKRO, Polskich Skarbów Kulinarnych. Co roku w okolicach 11 listopada z okazji Święta Niepodległości goście mają okazję spróbować specjalnie przygotowanego trzydaniowego menu. Celem akcji jest promocja kuchni polskiej oraz wsparcie lokalnych restauracji.

Aktualności

Zdrowie z warzyw i owoców

Warzywa i owoce w codziennej diecie pomagają zachować zdrowie, zwiększają naszą odporność i chronią organizm przed wieloma chorobami cywilizacyjnymi. Obniżają poziom „złego” cholesterolu Dieta na

Wesołych Świąt!

Wszystkim naszym Czytelnikom, Reklamodawcom, firmom współpracującym i sympatykom życzymy zdrowych, spokojnych i radosnych świąt Bożego Narodzenia oraz wszelkiej pomyślności w nadchodzącym roku. Redakcja Fot. Wytwórnia

Co czeka rynek alkoholi w Polsce w 2025 roku?

Klienci coraz częściej wybierają napoje pozbawione alkoholu lub o niewielkiej jego zawartości. Ale to niejedyne zmartwienie branży. Coraz wyższe koszty działalności oraz zapowiedź zaostrzenia przepisów

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron

Skip to content