Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Mazury HoReCa 2017 – wyzwania kulinarne

Podczas targów branżowych Mazury HoReCa 2017 w Expo Mazury w Ostródzie odbędą się konkursy kulinarne dla profesjonalistów i uczniów szkół gastronomicznych. Właśnie ruszyły zapisy uczestników.

Druga edycja konkursu Zielona Budka Master Challenge zgromadzi uczniów w dniu 25.04, a profesjonalistów w dniu 26.04.2017. Jej tematem będzie kreatywny deser lodowy skomponowany z lodów o smaku mascarpone z sosem z owoców leśnych, jednego dodatkowego smaku lodów Zielona Budka oraz wysokiej jakości produktu mlecznego firmy Debic. Sponsorami konkursu są: Zielona Budka, Debic i Gastro Magic Service, a patronem merytorycznym Fundacja Szefów Kuchni. Konkurs współorganizuje szef kuchni Hotelu Anders**** w Starych Jabłonkach, Ambasador Zielonej Budki, Pan Dariusz Struciński. Organizatorzy zapewniają nocleg wszystkim uczestnikom konkursu.

W rosnące zainteresowanie Polaków mięsem gęsim i kaczym oraz zapomnianymi gatunkami drobiu wpiszą się doskonale dwa konkursy związane z mięsem drobiowym, współorganizowane przez Expo Mazury, Krajowy Związek Grup Producentów Drobiu i Iławskie Stowarzyszenie Producentów Gęsi. Tematem konkursu dla profesjonalistów „Gęsina w Restauracji” (25.04.2017) będzie udo gęsie i wątróbka gęsia, a uczniowie w konkursie „Drób na Polskim Stole” (26.04.2017) zmierzą się z filetem z kaczki i dowolnymi podrobami drobiowymi.
Regulaminy konkursów, zasady zgłoszeń i formularze można znaleźć na stronie www.mazuryhoreca.pl.
Prowadzącym targi Mazury HoReCa 2017 oraz odbywające się podczas nich konkursy kulinarne będzie jeden z najbardziej rozpoznawalnych szefów kuchni w Polsce – Karol Okrasa. W strefie live cooking będą odbywać się też pokazy kulinarne znanych kucharzy.

Kontakt w sprawie targów i zgłoszeń do konkursów:
Nela Strucińska
Dyrektor Projektu
nela.strucinska@expomazury.pl
tel. 601 610 377

Strucinski Okrasa

Aktualności

Gala Poland 100 Best Restaurants Awards 2024

Premiera XIII edycji Przewodnika Poland 100 Best Restaurants, który tworzy kulinarną mapę Polski, ogłoszenie listy 100 najlepszych restauracji w Polsce i wręczenie nagród dla szefów

Kilka słów o Przeglądzie Gastronomicznym

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ratuszowa 11 pok.  740
03-450 Warszawa
Tel.: (22) 849 09 78
pg@przeglad-gastronomiczny.pl

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron