Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

XII Konkurs Włoskiej Sztuki Kulinarnej „Arte Culinaria Italiana” zbliża się wielkimi krokami

PLAKAT 2017W dniach 10-12 marca 2017 roku w Hotelu Słoneczny Zdrój Medical Spa& Wellness w Busku Zdroju odbędzie się wielkie święto kuchni włoskiej pod patronatem Ambasady Włoskiej, Burmistrza Miasta Busko-Zdrój, Włoskiego Stowarzyszenia Kucharzy (Federazione Italiana Cuochi), Stowarzyszenia Kucharzy Polskich i Greckiego Stowarzyszenia Kucharzy Poland Branch Office. Podczas konkursu spotkają się największe autorytety kulinarne w Polsce, młodzi adepci sztuki kulinarnej, znane gwiazdy telewizyjne oraz pasjonaci kuchni włoskiej. Zapraszamy na jedno z największych wydarzeń kulinarno-kulturalnych w Polsce.
Czas przedstawić uczestników konkursu dla profesjonalistów:

  1. RESTAURACJA DOLCE VITA – BYDGOSZCZ – Patrycja Reich, Sebastian Szynkiewicz
  2. HOTEL SHERATON WAVE RESTAURANT – SOPOT – Arnold Wąsowski, Bartłomiej Wiśniewicz
  3. RESTAURACJA SAFRAN HOTEL RADO – WOLA CHORZELOWSKA – Kamil Tłuczek, Krzysztof Chłopek
  4. DOLCE VITA RISTORANTE ITALIANO – MIĘDZYZDROJE – Łukasz Frankowicz, Marcin Ruban
  5. RESTAURACJA VILLA TOSCANA – ZAKOPANE – Maciej Kurzyński, Lorenzo Romano
  6. ESTAURACJA MIODOWA 8 – WADOWICE – Dawid Konior, Bartosz Puchałka
  7. HOTEL BONIFACCIO SPA & SPORT RESORT – SOCHOCIN – Przemysław Bednarz, Marcin Suski
  8. RESTAURACJA VILLA TATRZAŃSKA – BYDGOSZCZ- Michał Zieliński, Bartosz Wiśniewski
  9. RESTAURACJA ANDROMEDA ALFA HOTEL GALAXY – KRAKÓW – Piotr Tuźnik, Michał Janas
  10. RESTAURACJA SCANDALE ROYAL – KRAKÓW – Konrad Styba, Łukasz Niziński
  11. BLUE DIAMOND HOTEL ACTIVE SPA – TRZEBOWNISKO – Przemysław Żurek, Michał Łakomy
  12. HOTEL RESTAURACJA PIANO – LUBLIN – Dariusz Cygan, Paweł Gałecki

Uchylmy także rąbka tajemnicy, kto wystąpi w konkursie dla Gwiazd podczas Arte Culinaria Italiana. To między innymi nasi wieloletni Jurorzy Degustacyjni. Tym razem wystąpią w roli uczestników konkursu, a oceniać ich będzie grono jurorów składające się z przedstawicieli władz i sponsorów konkursu.

Z wielką przyjemnością przedstawiamy wszystkich jurorów i osoby zaangażowane w przygotowanie obu konkursów.

JURY PROFESJONALNE DEGUSTACYJNE – KONKURS DLA PROFESJONALISTÓW:

  1. JERZY PASIKOWSKI – PRZEWODNICZĄCY JURY
  2. ANDREA CAMASTRA
  3. RICCARDO NARDI
  4. KURT SCHELLER
  5. TEOFILOS VAFIDIS
  6. C-MICHEL LABARRE
  7. ANDRZEJ POLAN
  8. KRZYSZTOF SZULBORSKI
  9. MONIKA IGNACIUK

 JURY PROFESJONALNE TECHNICZNE – KONKURS DLA PROFESJONALISTÓW:

  1. WIESŁAW BOBER
  2. WALDEMAR HOŁÓWKA
  3. PIOTR SABALA
  4. TOMASZ PAWLUSEK

SUPERVISOR – KONKURS DLA PROFESJONALISTÓW:

  1. PIOTR BASSARA
  2. JACEK KEMPA

JURY VIP DEGUSTACYJNE – KONKURS DLA GWIAZD:

  1. MIROSŁAW LUBARSKI – CZŁONEK ZARZĄDU POLSKIE SKŁADY BUDOWLANE WŁAŚCICIELA HOTELU SŁONECZNY ZDRÓJ
  2. WALDEMAR SIKORA – PREZYDENT MIASTA BUSKO-ZDRÓJ
  3. ANDRZEJ GNOIŃSKI – CZŁONEK ZARZĄDU MARKI PHILIPIAK MILANO
  4. LUCIANO PAVONE – PREZES ZARZĄDU MARKI MILLE SAPORI
  5. WOJCIECH CHOJNICKI – PREZES ZARZĄDU MARKI WINTERHALTER
  6. JAROSŁAW BACZYŃSKI – DYREKTOR MARKETINGU MARKI PRYMAT
  7. MAŁGORZATA PIOTROWSKA – DYREKTOR MARKETINGU MARKI GASTRO MAGIC SERVICE

JURY PROFESJONALNE TECHNICZNE – KONKURS DLA GWIAZD:

  1. MARCIN BUDYNEK
  2. KRZYSZTOF GAWLIK
  3. DARIUSZ RATUSZNIAK
  4. ZBYSZEK KOPYCKI

SUPERVISOR – KONKURS DLA GWIAZD:

  1. ANDRZEJ ŁAWNICZAK
  2. JANUSZ PYRA

KOORDYNATOR ORGANIZATORA:

  1. KAMIL PRUSICK

A program przedstawia się następująco:

10.03.2017 Piątek
14.00 Przyjazd i zakwaterowanie uczestników konkursu, jury, prasy, sponsorów i gości VIP w hotelu
18.00-20.00 Kolacja – Klub Kalejdoskop
20.00 Odprawa konkursowa uczestników konkursu dla profesjonalistów z Jurorami – Sala Konferencyjna Buska
21.00 Odprawa konkursowa uczestników konkursu dla Gwiazd
z Jurorami – Sala Konferencyjna Buska
20.00- 03.00 Spotkanie integracyjne dla jury, sponsorów i gości VIP – Klub Kalejdoskop
11.03.2017 Sobota
8.00-11.00 Śniadania hotelowe – Klub Kalejdoskop
9.30 Oficjalne otwarcie konkursu – Restauracja Ponidzie
10.00- 16.00 Konkurs kulinarny dla profesjonalistów – wstęp wolny dla
widzów z zewnątrz – Resturacja Ponidzie
11.00- 15.00 Konkurs kulinarny dla Gwiazd – wstęp wolny dla widzów
z zewnątrz – Restauracja Ponidzie
14.00 – 16.00 Lunch – Klub Kalejdoskop
19.00 – 21.00 Dinner – Klub Kalejdoskop
21.00 – 22.30 Uroczysta Gala – Restauracja Ponidzie
21.00 – 02.00 After Party – Klub Kalejdoskop
22.30 – 23.15 Koncert w wykonaniu Papa D – Restauracja Ponidzie
23.15 – 01.00 Koncert w wykonaniu Tomasa Grotto – Restauracja Ponidzie
Konkurs poprowadzi Paweł Pochwała, uroczystą galę Zygmunt Chajzer.
12.03.2017 Niedziela
7.00-11.00 Śniadanie hotelowe Restauracja Ponidzie
Do 13.00 Wykwaterowanie z hotelu

Serdecznie zapraszam do odwiedzenia Hotelu Słoneczny Zdrój, w którym zagości w tych dniach słoneczny, prawdziwie włoski klimat.
Uczestnikom, którzy nie zakwalifikowali się do konkursu, serdecznie dziękuję za chęć uczestnictwa i zapraszam do rywalizacji za rok.

Giancarlo Russo
Organizator

Aktualności

Laureaci konkursu SkillsPoland 2022

W dniach 23-25 listopada br., na terenie Centrum Wystawienniczo-Kongresowego AMBEREXPO w Gdańsku po raz kolejny odbył się ogólnopolski konkurs SkillsPoland 2022, który jest eliminacjami do

Kilka słów o Przeglądzie Gastronomicznym

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ratuszowa 11 pok.  740
03-450 Warszawa
Tel.: (22) 849 09 78
pg@przeglad-gastronomiczny.pl

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron