Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

XII Konkurs Włoskiej Sztuki Kulinarnej „Arte Culinaria Italiana” zbliża się wielkimi krokami

PLAKAT 2017W dniach 10-12 marca 2017 roku w Hotelu Słoneczny Zdrój Medical Spa& Wellness w Busku Zdroju odbędzie się wielkie święto kuchni włoskiej pod patronatem Ambasady Włoskiej, Burmistrza Miasta Busko-Zdrój, Włoskiego Stowarzyszenia Kucharzy (Federazione Italiana Cuochi), Stowarzyszenia Kucharzy Polskich i Greckiego Stowarzyszenia Kucharzy Poland Branch Office. Podczas konkursu spotkają się największe autorytety kulinarne w Polsce, młodzi adepci sztuki kulinarnej, znane gwiazdy telewizyjne oraz pasjonaci kuchni włoskiej. Zapraszamy na jedno z największych wydarzeń kulinarno-kulturalnych w Polsce.
Czas przedstawić uczestników konkursu dla profesjonalistów:

  1. RESTAURACJA DOLCE VITA – BYDGOSZCZ – Patrycja Reich, Sebastian Szynkiewicz
  2. HOTEL SHERATON WAVE RESTAURANT – SOPOT – Arnold Wąsowski, Bartłomiej Wiśniewicz
  3. RESTAURACJA SAFRAN HOTEL RADO – WOLA CHORZELOWSKA – Kamil Tłuczek, Krzysztof Chłopek
  4. DOLCE VITA RISTORANTE ITALIANO – MIĘDZYZDROJE – Łukasz Frankowicz, Marcin Ruban
  5. RESTAURACJA VILLA TOSCANA – ZAKOPANE – Maciej Kurzyński, Lorenzo Romano
  6. ESTAURACJA MIODOWA 8 – WADOWICE – Dawid Konior, Bartosz Puchałka
  7. HOTEL BONIFACCIO SPA & SPORT RESORT – SOCHOCIN – Przemysław Bednarz, Marcin Suski
  8. RESTAURACJA VILLA TATRZAŃSKA – BYDGOSZCZ- Michał Zieliński, Bartosz Wiśniewski
  9. RESTAURACJA ANDROMEDA ALFA HOTEL GALAXY – KRAKÓW – Piotr Tuźnik, Michał Janas
  10. RESTAURACJA SCANDALE ROYAL – KRAKÓW – Konrad Styba, Łukasz Niziński
  11. BLUE DIAMOND HOTEL ACTIVE SPA – TRZEBOWNISKO – Przemysław Żurek, Michał Łakomy
  12. HOTEL RESTAURACJA PIANO – LUBLIN – Dariusz Cygan, Paweł Gałecki

Uchylmy także rąbka tajemnicy, kto wystąpi w konkursie dla Gwiazd podczas Arte Culinaria Italiana. To między innymi nasi wieloletni Jurorzy Degustacyjni. Tym razem wystąpią w roli uczestników konkursu, a oceniać ich będzie grono jurorów składające się z przedstawicieli władz i sponsorów konkursu.

Z wielką przyjemnością przedstawiamy wszystkich jurorów i osoby zaangażowane w przygotowanie obu konkursów.

JURY PROFESJONALNE DEGUSTACYJNE – KONKURS DLA PROFESJONALISTÓW:

  1. JERZY PASIKOWSKI – PRZEWODNICZĄCY JURY
  2. ANDREA CAMASTRA
  3. RICCARDO NARDI
  4. KURT SCHELLER
  5. TEOFILOS VAFIDIS
  6. C-MICHEL LABARRE
  7. ANDRZEJ POLAN
  8. KRZYSZTOF SZULBORSKI
  9. MONIKA IGNACIUK

 JURY PROFESJONALNE TECHNICZNE – KONKURS DLA PROFESJONALISTÓW:

  1. WIESŁAW BOBER
  2. WALDEMAR HOŁÓWKA
  3. PIOTR SABALA
  4. TOMASZ PAWLUSEK

SUPERVISOR – KONKURS DLA PROFESJONALISTÓW:

  1. PIOTR BASSARA
  2. JACEK KEMPA

JURY VIP DEGUSTACYJNE – KONKURS DLA GWIAZD:

  1. MIROSŁAW LUBARSKI – CZŁONEK ZARZĄDU POLSKIE SKŁADY BUDOWLANE WŁAŚCICIELA HOTELU SŁONECZNY ZDRÓJ
  2. WALDEMAR SIKORA – PREZYDENT MIASTA BUSKO-ZDRÓJ
  3. ANDRZEJ GNOIŃSKI – CZŁONEK ZARZĄDU MARKI PHILIPIAK MILANO
  4. LUCIANO PAVONE – PREZES ZARZĄDU MARKI MILLE SAPORI
  5. WOJCIECH CHOJNICKI – PREZES ZARZĄDU MARKI WINTERHALTER
  6. JAROSŁAW BACZYŃSKI – DYREKTOR MARKETINGU MARKI PRYMAT
  7. MAŁGORZATA PIOTROWSKA – DYREKTOR MARKETINGU MARKI GASTRO MAGIC SERVICE

JURY PROFESJONALNE TECHNICZNE – KONKURS DLA GWIAZD:

  1. MARCIN BUDYNEK
  2. KRZYSZTOF GAWLIK
  3. DARIUSZ RATUSZNIAK
  4. ZBYSZEK KOPYCKI

SUPERVISOR – KONKURS DLA GWIAZD:

  1. ANDRZEJ ŁAWNICZAK
  2. JANUSZ PYRA

KOORDYNATOR ORGANIZATORA:

  1. KAMIL PRUSICK

A program przedstawia się następująco:

10.03.2017 Piątek
14.00 Przyjazd i zakwaterowanie uczestników konkursu, jury, prasy, sponsorów i gości VIP w hotelu
18.00-20.00 Kolacja – Klub Kalejdoskop
20.00 Odprawa konkursowa uczestników konkursu dla profesjonalistów z Jurorami – Sala Konferencyjna Buska
21.00 Odprawa konkursowa uczestników konkursu dla Gwiazd
z Jurorami – Sala Konferencyjna Buska
20.00- 03.00 Spotkanie integracyjne dla jury, sponsorów i gości VIP – Klub Kalejdoskop
11.03.2017 Sobota
8.00-11.00 Śniadania hotelowe – Klub Kalejdoskop
9.30 Oficjalne otwarcie konkursu – Restauracja Ponidzie
10.00- 16.00 Konkurs kulinarny dla profesjonalistów – wstęp wolny dla
widzów z zewnątrz – Resturacja Ponidzie
11.00- 15.00 Konkurs kulinarny dla Gwiazd – wstęp wolny dla widzów
z zewnątrz – Restauracja Ponidzie
14.00 – 16.00 Lunch – Klub Kalejdoskop
19.00 – 21.00 Dinner – Klub Kalejdoskop
21.00 – 22.30 Uroczysta Gala – Restauracja Ponidzie
21.00 – 02.00 After Party – Klub Kalejdoskop
22.30 – 23.15 Koncert w wykonaniu Papa D – Restauracja Ponidzie
23.15 – 01.00 Koncert w wykonaniu Tomasa Grotto – Restauracja Ponidzie
Konkurs poprowadzi Paweł Pochwała, uroczystą galę Zygmunt Chajzer.
12.03.2017 Niedziela
7.00-11.00 Śniadanie hotelowe Restauracja Ponidzie
Do 13.00 Wykwaterowanie z hotelu

Serdecznie zapraszam do odwiedzenia Hotelu Słoneczny Zdrój, w którym zagości w tych dniach słoneczny, prawdziwie włoski klimat.
Uczestnikom, którzy nie zakwalifikowali się do konkursu, serdecznie dziękuję za chęć uczestnictwa i zapraszam do rywalizacji za rok.

Giancarlo Russo
Organizator

Aktualności

Międzynarodowy Dzień Pizzy

Od słonecznych wybrzeży Włoch po zaułki japońskich dzielnic, pizza podbija serca smakoszy na całym świecie. To klasyczne danie, które zdobyło międzynarodową sławę, stając się symbolem

Kilka słów o Przeglądzie Gastronomicznym

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ratuszowa 11 pok.  740
03-450 Warszawa
Tel.: (22) 849 09 78
pg@przeglad-gastronomiczny.pl

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron