Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

MAZURY HoReCa rośnie w siłę

Do MAZURY HoReCa pozostają dwa miesiące. Podczas wydarzenia odwiedzający będą mogli zapoznać się z ofertą produktową firm takich jak Unilever Food Solutions, Octim, UDH, Wysowianka, Andropol, Tom-Gast, Janex, Ambasador czy Social Wi-Fi. Organizatorzy postawili na innowacyjną formę wydarzenia w kształcie Business Fast Date.
Business Fast Date to unikalna w branży formuła gwarantująca wszystkim wystawcom spotkania biznesowe z Profesjonalnymi Kupującymi, którymi będą właściciele hoteli i restauracji, dyrektorzy i kierownicy poszczególnych działów w hotelach i obiektach turystycznych, szefowie kuchni, projektanci wnętrz oraz inwestorzy. Organizatorzy przygotowali „Program dla Profesjonalnych Kupujących”, w ramach którego gwarantują przejazd, nocleg w hotelu 4-gwiazdkowym oraz catering. Wszystkie osoby zainteresowane udziałem w „Programie dla Profesjonalnych Kupujących” zapraszamy do rejestrowania się poprzez formularz dostępny na stronie www.mazuryhoreca.pl.
W trakcie trwania wydarzenia odbędą się również konkursy kulinarne zarówno dla profesjonalnych kucharzy, jak i amatorów. Będzie to między innymi konkurs na najlepszy deser lodowy „Master Ice Cream Challenge” czy „Gęsina na polskim stole”. Drugiego dnia odbędzie się także festiwal smaków połączony ze strefą Food Truck serwujących potrawy ze wszystkich zakątków świata.
Sponsorami MAZURY HoReCa są Zielona Budka, Oerlemans, Gastro Magic Service, partnerem Krajowy Związek Grup Producentów Rolnych – Izba Gospodarcza, partnerem merytorycznym Fundacja Klubu Szefów Kuchni. Patronat nad wydarzeniem objęło między innymi Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi, Marszałek Województwa Warmińsko-Mazurskiego, Izba Gospodarcza Hotelarstwa Polskiego, Warmińsko-Mazurska Izba Rolnicza, Polska Izba Hotelarstwa czy Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego. Patronat medialny objęły też największe i najbardziej wpływowe media branżowe.
MAZURY HoReCa odbędzie się w dniach 13-14 maja w Centrum Targowo-Konferencyjnym Expo Mazury w Ostródzie, hale targowe otwarte będą w godzinach 10:00-17:00. Więcej szczegółów można znaleźć na stronie www.mazuryhoreca.pl.

 

Expo Mazury obiekt

Aktualności

Zdrowie z warzyw i owoców

Warzywa i owoce w codziennej diecie pomagają zachować zdrowie, zwiększają naszą odporność i chronią organizm przed wieloma chorobami cywilizacyjnymi. Obniżają poziom „złego” cholesterolu Dieta na

Wesołych Świąt!

Wszystkim naszym Czytelnikom, Reklamodawcom, firmom współpracującym i sympatykom życzymy zdrowych, spokojnych i radosnych świąt Bożego Narodzenia oraz wszelkiej pomyślności w nadchodzącym roku. Redakcja Fot. Wytwórnia

Co czeka rynek alkoholi w Polsce w 2025 roku?

Klienci coraz częściej wybierają napoje pozbawione alkoholu lub o niewielkiej jego zawartości. Ale to niejedyne zmartwienie branży. Coraz wyższe koszty działalności oraz zapowiedź zaostrzenia przepisów

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron

Skip to content