Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Mistrzostw Młodych Kelnerów 2018

13 marca 2018 r. w ZSP nr 3 w Siedlcach odbędzie się kolejna edycja Mistrzostw Młodych Kelnerów 2018.
Patronat Honorowy objęło Ministerstwo Edukacji Narodowej, Prezydent Miasta Siedlce oraz Starosta Powiatu Siedleckiego.

W rozgrywkach wezmą udział uczniowie szkół gastronomicznych z całej Polski. Organizatorzy Konkursu, czyli Stowarzyszenie Kelnerów Polskich oraz Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 3 w Siedlcach, promują zawód kelnera i zachęcają młode osoby do doskonalenia swoich umiejętności. Z każdym rokiem powiększa się liczba uczestników. Wzrasta także wartość nagród, a cała impreza zyskuje charakter ogólnopolski i coraz większą popularność wśród restauratorów i lokalnych przedsiębiorców. Jest to świetna okazja, aby znaleźć odpowiednich kandydatów do pracy i nawiązać kontakty ze specjalistami w dziedzinie gastronomii.

Przedsięwzięcie gromadzące uczniów z różnych szkół, umożliwi im zapoznanie się z technikami pracy i umiejętnościami rówieśników z regionu, a nawet całego kraju. Jednocześnie będzie to dobra okazja do promowania młodych talentów oraz popularyzacji zawodu, który bez wątpienia daje ogromne możliwości absolwentom branży gastronomicznej. Dodatkowo uczestnicy będą mieli szansę zapoznać się z najnowszymi technikami i technologiami czy zobaczyć pokaz barmański i kelnerski. Konkurs również zachęca uczniów do poszukiwania innowacyjnych rozwiązań, pomaga w integracji środowiska oraz umożliwia rozwijanie pasji i zainteresowań.

Aktualności

Kucharze Doskonali w Instytucie Kulinarnym Transgourmet!

15 października odbyła się 15. edycja Ogólnowarszawskiego Konkursu Umiejętności Kulinarnych „Kucharz Doskonały”, skierowanego do osób z niepełnosprawnością intelektualną oraz całościowymi zaburzeniami rozwoju. Tematem tegorocznej rywalizacji była

Druga edycja Trophée Mille Poland za nami!

22 października w Chefs Atelier w Wiskitkach odbyła się druga edycja konkursu kulinarno-cukierniczego Trophée Mille Poland. W konkursie wzięło udział 6 dwuosobowych ekip złożonych z

Kawa – superfood na jesień

Kawa, obok herbaty i wody, należy do najpopularniejszych napojów na świecie[i]. Pijemy jej tak dużo, że gdyby ustawić wzdłuż równika 2 miliardy filiżanek – tyle,

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron