Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Mistrzostwa Polski Sommelierów 2022

Najlepsi sommelierzy wystartują wkrótce w 21. Mistrzostwach Polski Sommelierów. Konkurs odbędzie się w dniach 4-5 czerwca w salach hotelu Regent w Warszawie. Organizatorem zawodów jest Stowarzyszenie Sommelierów Polskich.

Mistrzostwa mają trzy etapy: eliminacje, półfinał oraz finał, czyli starcie trzech najlepszych zawodników. Półfinał i finał zawodów będą transmitowane na profilu Facebook  Stowarzyszenia, a finałowa gala jest otwarta dla publiczności.

Galę finałową 5 czerwca w hotelu Regent rozpocznie degustacja walk around. Na galę konkursu i degustację obowiązuje rejestracja, liczba miejsc jest ograniczona.

Podczas finału ogłoszeni zostaną także zwycięzcy konkursu Wino na Medal – czwartej edycji konkursu organizowanego przez Stowarzyszenie Sommelierów Polskich, adresowanego do działających w Polsce importerów, dystrybutorów i producentów wina.

W tym roku po raz pierwszy organizatorzy zapraszają do udziału wszystkich producentów i dystrybutorów wina, niezależnie od tego, czy produkt jest przeznaczony na rynek gastronomiczny, czy jest obecny w sprzedaży bezpośredniej. Produkty na konkurs można zgłaszać do 20 maja. Regulamin konkursu jest dostępny na stronie Stowarzyszenia.

 „Przegląd Gastronomiczny” jest patronem medialnym obu wydarzeń.

Więcej na: www.sommelierzy.pl

Aktualności

Międzynarodowy Dzień Pizzy

Od słonecznych wybrzeży Włoch po zaułki japońskich dzielnic, pizza podbija serca smakoszy na całym świecie. To klasyczne danie, które zdobyło międzynarodową sławę, stając się symbolem

Kilka słów o Przeglądzie Gastronomicznym

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ratuszowa 11 pok.  740
03-450 Warszawa
Tel.: (22) 849 09 78
pg@przeglad-gastronomiczny.pl

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron