Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Mistrzostwa Polski Sommelierów 2022

Najlepsi sommelierzy wystartują wkrótce w 21. Mistrzostwach Polski Sommelierów. Konkurs odbędzie się w dniach 4-5 czerwca w salach hotelu Regent w Warszawie. Organizatorem zawodów jest Stowarzyszenie Sommelierów Polskich.

Mistrzostwa mają trzy etapy: eliminacje, półfinał oraz finał, czyli starcie trzech najlepszych zawodników. Półfinał i finał zawodów będą transmitowane na profilu Facebook  Stowarzyszenia, a finałowa gala jest otwarta dla publiczności.

Galę finałową 5 czerwca w hotelu Regent rozpocznie degustacja walk around. Na galę konkursu i degustację obowiązuje rejestracja, liczba miejsc jest ograniczona.

Podczas finału ogłoszeni zostaną także zwycięzcy konkursu Wino na Medal – czwartej edycji konkursu organizowanego przez Stowarzyszenie Sommelierów Polskich, adresowanego do działających w Polsce importerów, dystrybutorów i producentów wina.

W tym roku po raz pierwszy organizatorzy zapraszają do udziału wszystkich producentów i dystrybutorów wina, niezależnie od tego, czy produkt jest przeznaczony na rynek gastronomiczny, czy jest obecny w sprzedaży bezpośredniej. Produkty na konkurs można zgłaszać do 20 maja. Regulamin konkursu jest dostępny na stronie Stowarzyszenia.

 „Przegląd Gastronomiczny” jest patronem medialnym obu wydarzeń.

Więcej na: www.sommelierzy.pl

Aktualności

Zapraszamy na Forum Polskiej Gastronomii!

Jedno z najważniejszych wydarzeń branży HoReCa – Forum Polskiej Gastronomii – odbędzie się w dniach 28-30 marca 2023 r., podczas Międzynarodowych Targów Rozwiązań dla Branży

Polskie miasta w Przewodniku Michelin

Polska Organizacja Turystyczna i Michelin Guide podpisali porozumienie w sprawie umieszczenia polskich miast w znanym na całym świecie Przewodniku Michelin. W pierwszej kolejności promocją objęte zostaną

Zapraszamy na SMAKKi GASTROTARGI!

Już jutro, 23 marca, w Centrum EXPO XXI w Warszawie rozpocznie się pierwsza edycja Targów SMAKKi i potrwa aż do soboty. To projekt, który pod

Kilka słów o Przeglądzie Gastronomicznym

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ratuszowa 11 pok.  740
03-450 Warszawa
Tel.: (22) 849 09 78
pg@przeglad-gastronomiczny.pl

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron