Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Olimpiada Wiedzy o Żywieniu i Żywności – eliminacje w Małopolsce

Już po raz kolejny, 13 stycznia 2012 r., Zespół Szkół Gastronomicznych nr 2 w Krakowie był gospodarzem 16 okręgowych eliminacji Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności. W eliminacjach wzięło udział 52 uczniów z 30 szkół okręgu małopolskiego.
Pierwsze miejsce uzyskała uczennica Joanna Rymarczyk z Zespołu Szkół w Szczyrzycu. Dwa następne miejsca przypadły w udziale gospodarzom Olimpiady, tj. dla Zespołu Szkół Gastronomicznych nr 2 w Krakowie: Kamila Kowalczyk i Magdalena Michalik.
Stowarzyszenie Małopolskich Kucharzy i Cukierników wsparło imprezę m.in. fundując puchar dla zwycięzcy Olimpiady. Na wręczeniu Stowarzyszenie reprezentował Leszek Kawa.
Stowarzyszenie Małopolskich Kucharzy i Cukierników pragnie podziękować swoim partnerom za wsparcie produktowe:

  • Nestle
  • Lantmannen Unibake
  • Dorado
  • Farutex

Aktualności

Praktyki zawodowe w czasach pandemii

Projekt Erasmus+ „Śródziemnomorskie doświadczenia zawodowe” w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich Po wszelkich pandemicznych przeciwnościach, szczęśliwie udało się zrealizować trwające miesiąc praktyki zawodowe w ramach projektu Erasmus+

Kwiaty na talerzach!

Tegoroczna, siódma już edycja Kulinarnego Festiwalu Kwiatów Jadalnych odbędzie się w dniach 16-17 lipca w Ogrodach Hortulus Spectabilis w Dobrzycy. W tym roku wydarzenie odbędzie

IX Konkurs Polskich Win

Już po raz dziewiąty startuje Konkurs Polskich Win, organizowany przez Jasielskie Stowarzyszenie Winiarzy „Vinum pro Cultura” oraz Stowarzyszenie Sommelierów Polskich. Wydarzenie odbędzie się w dniach

Kilka słów o Przeglądzie Gastronomicznym

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ratuszowa 11 pok.  740
03-450 Warszawa
Tel.: (22) 849 09 78
pg@przeglad-gastronomiczny.pl

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron