Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy

Stowarzyszenie Małopolskich Kucharzy i Cukierników po raz kolejny w pierwszym tygodniu stycznia, gotowało podczas Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy 2012 w Dobczycach.

Podczas imprezy częstowano przybyłych prawdziwym wojskowym krupnikiem oraz bigosem. Stowarzyszenie ugotowało około 80 litrów wybornego wojskowego krupniku, i tyleż samo wybornego bigosu.

Niestety pogoda troszkę nie dopisała, ale atmosfera w polowej kuchni była naprawdę gorąca i niesamowita. Uzbierana kwota mówi sama za siebie. W czasie trwania akcji zebrano do puszki sumę 1810,36 zł oraz 3 € , a wojaki ze SRH-39 jeszcze dołożyli 540 zł.

Stowarzyszenie dziękuje wielu osobom i firmom, które wspomogły gotowanie. W wielkie gotowanie zaangażowali się:

  • Zbigniew Kurleto – Gastroinfo
  • Bożena Bąk – Swedeponic
  • Mariusz Mirek
  • Paweł Mrozik – Kerima
  • Michał Henzel – Gastro-Pack
  • Stowarzyszenie Rekonstrukcji Historycznej „Wrzesień 39”
  • Leszek Kawa – Wojskowe kuchnie polowe i inne rarytasy wojskowe
  • Marek Machnik – Lantmannen Unibake
  • Krzysztof Kural – uczeń ZSG nr 2
  • Michał Gigiel – uczeń ZSG nr 2
  • Marcin Polus – prezes SMKiC
  • Tomasz Golik  – Członek SMKiC
  • Leszek Czytajło – uczeń ZSG nr 2


Impreza została zorganizowana przez Klub Samochodów Terenowych ,,Żubry”.

Aktualności

Gala Poland 100 Best Restaurants Awards 2024

Premiera XIII edycji Przewodnika Poland 100 Best Restaurants, który tworzy kulinarną mapę Polski, ogłoszenie listy 100 najlepszych restauracji w Polsce i wręczenie nagród dla szefów

Kilka słów o Przeglądzie Gastronomicznym

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ratuszowa 11 pok.  740
03-450 Warszawa
Tel.: (22) 849 09 78
pg@przeglad-gastronomiczny.pl

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron