Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Pociągiem na XVI Międzynarodowe Dni Wina w Jaśle

Koleją Winne Klimaty

W ostatni weekend sierpnia (27-28.08) już po raz szesnasty odbędą się Międzynarodowe Dni Wina w Jaśle. Tradycyjnie wielkie święto polskiego wina zgromadzi winiarzy z całego kraju, producentów z zagranicy, a także miłośników i pasjonatów wina oraz amatorów pysznego jedzenia. Jedną z wielu atrakcji Dni Wina jest możliwość przejazdu specjalnym enopociągiem na trasie Kraków-Jasło-Kraków.

Zapraszamy Państwa do jedynego takiego pociągu w Polsce!
27 sierpnia o godzinie 7:42 ze stacji Kraków Główny ruszy pociąg na XVI Międzynarodowe Dni Wina w Jaśle.

W cenie biletu pasażerowie otrzymają:

  • bilet w dwie strony, Kraków – Jasło – Kraków;
  • w czasie podróży degustację win IX Konkursu Polskich Win w Jaśle;
  • pakiet podróżnika, w którym znajdą się między innymi: kieliszek z logo MDW, porcje degustacyjne lokalnych serów z Rodzinnego Gospodarstwa Ekologicznego Figa oraz oliwek od Ser Jest Ser,
    zniżka do Muzeum Regionalnego w Jaśle;
  • ciepły, podkarpacki żurek na peronie w Jaśle;
  • spacer z przewodnikiem Muzeum Regionalnego w Jaśle na jasielski rynek.

Planowy przyjazd do Jasła to godzina 10:30.
Pociąg powrotny odjedzie o godzinie 19:00 z Dworca w Jaśle. W tym czasie na jasielskim rynku na pasażerów pociągu czekać będzie 37 stoisk winiarskich z całej Polski,
Jarmark Produktów Regionalnych oraz Warsztaty Degustacyjne.

Bilety w na pociąg w cenie 170 zł/os. są do kupienia na stronie: https://www.winiarze-jaslo.pl.

Pasażerami pociągu, jak co roku, zaopiekuje się WINNICOMANIA.

Na wspólną podróż zapraszają:
Jasielskie Stowarzyszenie Winiarzy Vinum Pro Cultura, Koleje Małopolskie, Winnicomania oraz Miasto Jasło.

Partnerzy: Muzeum Regionalne w Jaśle oraz Województwo Podkarpackie.
Sponsorzy: Rodzinne Gospodarstwo Ekologiczne Figa oraz Ser Jest Ser.

„Przegląd Gastronomiczny” jest patronem medialnym wydarzenia.

Aktualności

Trwa Tydzień Kuchni Polskiej

Sieć hurtowni MAKRO Polska po raz szósty organizuje festiwal, podczas którego goście w blisko 400 restauracjach mogą spróbować klasycznych dań kuchni polskiej w nowoczesnej odsłonie.

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron