Przejdź do treści
Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Wesele w Sztukówce

W najbliższy weekend w położonej na Pogórzu Strzyżowskim podkarpackiej winnicy Sztukówka odbędzie się ostatnia w tym roku impreza z cyklu „Sztukówka zaprasza”.
Tradycyjnie nie zabraknie polskiego wina, lokalnych produktów i smakołyków, dobrej muzyki, regionalnej kuchni oraz stoisk lokalnych rzemieślników.

Tym razen winnica Sztukówka zaprasza na imprezę plenerową zatytułowaną „Wesele”. Organizatorzy namawiają wszystkich do ubrania się jak na wesele przystało: panie w biel, panów w jasne koszule.
Na uczestników czekać będą wystawcy z najlepszymi regionalnymi produktami i warsztatami, I Konkurs Win Domowych i Nalewek oraz wieczorny koncert Kapeli Kurasi z Lubziny i Kapeli Zastawnych z Brzostku.
O dobrze schłodzone napoje alkoholowe zadbają: Winnica Sztukówka, Winnica Vetus i Winnica Melancholia.

Koncert odbędzie się w sobotni wieczór na scenie plenerowej.
Istnieje możliwość noclegu w winnicy we własnym namiocie lub kamperze.

Adres:
Winnica Sztukówka, Glinik Średni 153, 38-130 Frysztak, woj. podkarpackie
„Przegląd Gastronomiczny” jest patronem medialnym wydarzenia.

Aktualności

XIX Międzynarodowe Dni Wina w Jaśle

Tradycyjnie w ostatni weekend sierpnia w Jaśle odbywają się Międzynarodowe Dni Wina, jeden z najstarszych i największych festiwali winiarskich w kraju. To niezwykłe wydarzenie powstało

Piknik Poznaj Dobrą Żywność

24 maja w godz. 11-18 w otoczeniu zielonego Toru Wyścigów Konnych Służewiec odbędzie się doroczne święto polskiej żywności, czyli Piknik Poznaj Dobrą Żywność. Na gości

Pomorska Ścieżka Smaków

„Przegląd Gastronomiczny” wybrał się na Pomorską Ścieżkę Smaków. Było warto! Wzięliśmy udział w warsztatach serowarskich, spróbowaliśmy pysznej zupy pokrzywowej, przygotowaliśmy zalewę do klopsików z pomuchla.

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron