Dostosuj preferencje dotyczące zgody

Używamy plików cookie, aby pomóc użytkownikom w sprawnej nawigacji i wykonywaniu określonych funkcji. Szczegółowe informacje na temat wszystkich plików cookie odpowiadających poszczególnym kategoriom zgody znajdują się poniżej.

Pliki cookie sklasyfikowane jako „niezbędne” są przechowywane w przeglądarce użytkownika, ponieważ są niezbędne do włączenia podstawowych funkcji witryny.... 

Zawsze aktywne

Niezbędne pliki cookie mają kluczowe znaczenie dla podstawowych funkcji witryny i witryna nie będzie działać w zamierzony sposób bez nich. Te pliki cookie nie przechowują żadnych danych umożliwiających identyfikację osoby.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Funkcjonalne pliki cookie pomagają wykonywać pewne funkcje, takie jak udostępnianie zawartości witryny na platformach mediów społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcje stron trzecich.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Analityczne pliki cookie służą do zrozumienia, w jaki sposób użytkownicy wchodzą w interakcję z witryną. Te pliki cookie pomagają dostarczać informacje o metrykach liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Wydajnościowe pliki cookie służą do zrozumienia i analizy kluczowych wskaźników wydajności witryny, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia użytkownika dla odwiedzających.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Reklamowe pliki cookie służą do dostarczania użytkownikom spersonalizowanych reklam w oparciu o strony, które odwiedzili wcześniej, oraz do analizowania skuteczności kampanii reklamowej.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Przegląd Gastronomiczny 02/2025

Nowy numer „PG” 2/2025

Jak otworzyć własnego foodtrucka – Adrianna Lotolc, Antoni Maruniewicz     2

Prosto, autentycznie i naturalnie – trendy kulinarne na 2025 rok    6

Czy AI zabije gastronomię, którą znamy? A może powinna?      7

Gastronomia a ekologia – jak restauracje mogą dbać o planetę? – Michał Wawro     9

Nieoczywista elegancja – Agnieszka Wijas    10

Kompleksowe wsparcie – oto czego szukają we franczyzie początkujący przedsiębiorcy. Rozmowa z Radosławem Charubinem, właścicielem Multi Ice Group    11

KOKU Sushi to miejsce, w którym czuję się jak w domu. Rozmowa z Filipem Wasińskim, franczyzobiorcą sieci    12

Zasady korespondencji mailowej z gośćmi hotelowymi – Arletta Kowalik   14

Winterhalter. Oszczędność w gastronomii zaczyna się od zaplecza – jak zoptymalizować proces mycia naczyń?   6

Targi Expo Sweet 2025      18

EuroGastro 2025      20

Bidfood. Lublin pełen gastronomicznych inspiracji    23

 Święta Wielkanocne w Polsce – tradycje, zwyczaje, symbolika – Ewa Czarniecka-Skubina   24

Mazurko wielkanocne     29

Bocuse d’Or 2025   31

Mistrz Pizzy z góralskim sercem – Tomasz Wolski i jego droga do sukcesu   33

Mistrzostwa Młodych Kelnerów     35

Wino – właściwa temperatura i właściwy kieliszek – Jacek Paprocki   36

Jak Drozd wywąchał interes, czyli kariera dochodowej turówki – Bohdan Juchniewicz   40

Aktualności

Nowoczesne oblicze niemieckiego winiarstwa

3 kwietnia 2025 roku w warszawskiej Reducie Banku Polskiego odbyła się kolejna edycja wydarzenia Riesling, Pinot & Co., organizowanego przez Niemiecki Instytut Wina. Tegoroczne spotkanie

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron