Wielkimi krokami zbliża się XVII Konkurs Włoskiej Sztuki Kulinarnej „Arte Culinaria Italiana”. Tym razem wydarzenie odbędzie się w dniach 15-17 marca w Mikołajkach w malowniczym Hotelu Robert’s Port Lake Resort & SPA ****, który jest współorganizatorem tej edycji. „Przegląd Gastronomiczny” jest od lat patronem medialnym wydarzenia.
Konkurs włoskiej sztuki kulinarnej to jeden z najbardziej prestiżowych konkursów odbywających się w Polsce, a uczestnicy to kucharze z wielu najlepszych restauracji i hoteli z całej Polski. Podczas wydarzenia spotkają się największe autorytety kulinarne w Polsce, młodzi adepci sztuki kulinarnej, znane gwiazdy telewizyjne oraz pasjonaci kuchni włoskiej. Konkurs ten służy również promocji obiektów hotelarsko-gastronomicznych związanych z kuchnią i kulturą włoską oraz prezentacji firm oferujących wysoko jakościowe produkty.
Przypomnijmy, że autorem, pomysłodawcą i organizatorem konkursu jest Giancarlo Russo – znany włoski szef kuchni, restaurator i autorytet z zakresu kuchni włoskiej w Polsce. Oficjalny kucharz Episkopatu Polski przygotowujący dania m.in. dla Jana Pawła II i Benedykta XVI oraz delegacji z Watykanu podczas pielgrzymek do Polski.
Serdecznie zapraszamy szefów kuchni i kucharzy do uczestnictwa w konkursie!
Zgłoszenia można przysyłać do 23 lutego na adres: konkurs2giancarlo.pl DW: szulba@tlen.pl
Regulamin i inne potrzebne do zgłoszenia dokumenty podlinkowane są poniżej.