Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Restart – program wsparcia dla gastronomii

Restart - program wsparcia dla gastronomii

Transgourmet i Selgros Cash & Carry kontynuują działania mające na celu wsparcie branży gastronomicznej w Polsce. W odpowiedzi na trudną sytuację, w jakiej znaleźli się klienci i partnerzy, firma uruchamia specjalny program Restart. W ramach projektu obecni oraz nowi klienci będą mogli otrzymać pakiet korzystnych warunków obejmujących wsparcie finansowe, marketingowe oraz merytoryczne.

Projekt został ogłoszony przez Marcina Derę, Dyrektora Sprzedaży ds. Gastronomii Transgourmet Polska, operatora marek Transgourmet i Selgros, podczas Konferencji Kryzysowej on-line MADE FOR Restaurant „Sztuka Przetrwania”.

  • W naszej wieloletniej historii niejednokrotnie udowodniliśmy, że jesteśmy stabilnym partnerem dla naszych dostawców oraz klientów. Jesteśmy przekonani, że w trudnej sytuacji, w jakiej znalazła się cała branża gastronomiczna, postawa właśnie takich firm jak nasza, będzie miała kluczowe znaczenie, dla tego jak szybko rynek odżyje. Efektem takiego podejścia jest wypracowana przez nas strategia, która ma na celu wsparcie naszych klientów poprzez zaproponowanie im preferencyjnych warunków współpracy – mówi Marcin Dera, Dyrektor Sprzedaży ds. Gastronomii Transgourmet.

Od 18 maja restauracje wznowiły działalność w lokalach zgodnie z wytycznymi GIS. W powrocie do nowej rzeczywistości i odbudowaniu stabilności finansowej klientów Transgourmet i Selgros ma pomóc szereg zaproponowanych rozwiązań. Obejmują one inwestycje w pakiet rabatów i bonusów w ramach akcji Restart, wsparcie marketingowe oraz dostęp do szerokiego wyboru warsztatów kulinarnych i merytorycznych realizowanych bezpłatnie w Instytucie Kulinarnym Transgourmet.

Rozwój branży gastronomicznej jest ważną częścią działalności Transgourmet i Selgros Cash & Carry, która na co dzień współpracuje z największymi ekspertami z branży i najlepszymi szefami kuchni w Polsce i za granicą. Firma wspiera także szkoły gastronomiczne, inwestując w najmłodsze pokolenie przyszłych szefów kuchni i ekspertów gastronomii. Regularnie uczestniczy także w wydarzeniach branżowych takich jak pierwsza ogólnopolska Konferencja Kryzysowa on-line MADE FOR Restaurants, na której ogłoszona została nowa strategia współpracy z klientami.

  • Wsłuchujemy się w potrzeby naszych klientów, dlatego nie mogliśmy nie odpowiedzieć na zaproszenie do udziału w konferencji dla gastronomii on-line MADE FOR Restaurant „Sztuka Przetrwania” organizowanej przez agencję FOR Solutions. Wydarzenie było realnym wsparciem merytorycznym, podczas którego zaproszeni eksperci z dziedziny finansów, prawa, zarządzania kryzysowego HR czy marketingu odpowiadali na pytania stawiane przez branżę i poszukiwali rozwiązań dla największych dziś wyzwań. Cieszymy się, że jako partner strategiczny mogliśmy wziąć udział w wydarzeniu i poinformować jej uczestników o naszych działaniach. Chcemy, aby nasi klienci mieli pewność, że wspieramy ich i stawiamy do dyspozycji całe nasze zasoby i infrastrukturę, tak aby zachować ciągłość dostaw produktów bezpiecznie i zawsze na czas. Nasi doradcy pozostają do dyspozycji i czekają w pełnej gotowości na kontakt każdego klienta – podsumowuje Marcin Dera.

Kryzysowa konferencja on-line MADE FOR Restaurant to pierwsze wydarzenie gastronomiczne w Polsce w takiej formule. W programie spotkania, które odbyło się pod hasłem Sztuka przetrwania w gastronomii znalazły się odpowiedzi na wyzwania i zmiany, przed którymi stoi obecnie branża HoReCa. Pierwsza edycja tegorocznej konferencji była wspólnym przedsięwzięciem najmocniejszych firm związanych z branżą. Konferencja cieszyła się wielkim zainteresowaniem, udział w niej wzięło blisko 700 restauratorów i ich pracowników, właścicieli kawiarni, firm cateringowych i innych biznesów okołogastronomicznych z całej Polski.

Aktualności

Zdrowie z warzyw i owoców

Warzywa i owoce w codziennej diecie pomagają zachować zdrowie, zwiększają naszą odporność i chronią organizm przed wieloma chorobami cywilizacyjnymi. Obniżają poziom „złego” cholesterolu Dieta na

Wesołych Świąt!

Wszystkim naszym Czytelnikom, Reklamodawcom, firmom współpracującym i sympatykom życzymy zdrowych, spokojnych i radosnych świąt Bożego Narodzenia oraz wszelkiej pomyślności w nadchodzącym roku. Redakcja Fot. Wytwórnia

Co czeka rynek alkoholi w Polsce w 2025 roku?

Klienci coraz częściej wybierają napoje pozbawione alkoholu lub o niewielkiej jego zawartości. Ale to niejedyne zmartwienie branży. Coraz wyższe koszty działalności oraz zapowiedź zaostrzenia przepisów

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron

Skip to content