Przejdź do treści
Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Smak Pstrąga w Pieninach

smakpstragaJuż po raz czwarty na olbrzymiej pływającej scenie zbudowanej z łodzi flisackich (jedyna, taka scena w Polsce) na Dunajcu u stóp Trzech Koron w malowniczej wiosce Sromowce Niżne zostanie zorganizowany konkurs kulinarny „Smak Pstrąga w Pieninach”.
IV edycja odbędzie się 1-2 maj 2015
1.05.2015 dedykowany uczniom szkół gastronomicznych
2.05.2015 dedykowany kucharzom zawodowym

Pomysł tego wyjątkowego wydarzenia narodził się podczas jednej z podróży kulinarnych w Pieniny w 2011 roku, urokliwy krajobraz i smakowity górski pstrąg dał inspiracje do stworzenia w tej przepięknej scenerii na zorganizowanie konkursu kulinarnego dla pasjonatów gotowania.
Pragniemy nadmienić, iż festiwal Smak Pstrąga w Pieninach rusza czwarty raz i jest to druga edycja międzynarodowa. Konkurs skierowany jest do uczniów szkół gastronomicznych oraz do kucharzy zawodowych. Obserwując coroczny wzrost popularności konkursu zdecydowaliśmy się na poszerzenie programu ramowego o jeden dzień, tak, aby każdy uczestnik mógł wziąć udział. Miło zaskoczyła nas również frekwencja widzów i turystów. Będąc przekonanym jak bardzo konkurs cieszy się popularnością i jest wydarzeniem widowiskowym zdecydowaliśmy się na organizację IV edycji „ Smak Pstrąga w Pieninach”.

Zgłoszenia przyjmowane są do 15.04.2015

www.smakpstraga.pl 
informacje i zgłoszenia :
biuro@gastropack.pl
Michał Henzel 508 120 178

Aktualności

XIX Międzynarodowe Dni Wina w Jaśle

Tradycyjnie w ostatni weekend sierpnia w Jaśle odbywają się Międzynarodowe Dni Wina, jeden z najstarszych i największych festiwali winiarskich w kraju. To niezwykłe wydarzenie powstało

Piknik Poznaj Dobrą Żywność

24 maja w godz. 11-18 w otoczeniu zielonego Toru Wyścigów Konnych Służewiec odbędzie się doroczne święto polskiej żywności, czyli Piknik Poznaj Dobrą Żywność. Na gości

Pomorska Ścieżka Smaków

„Przegląd Gastronomiczny” wybrał się na Pomorską Ścieżkę Smaków. Było warto! Wzięliśmy udział w warsztatach serowarskich, spróbowaliśmy pysznej zupy pokrzywowej, przygotowaliśmy zalewę do klopsików z pomuchla.

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron