Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Smak Pstrąga w Pieninach

smakpstragaJuż po raz czwarty na olbrzymiej pływającej scenie zbudowanej z łodzi flisackich (jedyna, taka scena w Polsce) na Dunajcu u stóp Trzech Koron w malowniczej wiosce Sromowce Niżne zostanie zorganizowany konkurs kulinarny „Smak Pstrąga w Pieninach”.
IV edycja odbędzie się 1-2 maj 2015
1.05.2015 dedykowany uczniom szkół gastronomicznych
2.05.2015 dedykowany kucharzom zawodowym

Pomysł tego wyjątkowego wydarzenia narodził się podczas jednej z podróży kulinarnych w Pieniny w 2011 roku, urokliwy krajobraz i smakowity górski pstrąg dał inspiracje do stworzenia w tej przepięknej scenerii na zorganizowanie konkursu kulinarnego dla pasjonatów gotowania.
Pragniemy nadmienić, iż festiwal Smak Pstrąga w Pieninach rusza czwarty raz i jest to druga edycja międzynarodowa. Konkurs skierowany jest do uczniów szkół gastronomicznych oraz do kucharzy zawodowych. Obserwując coroczny wzrost popularności konkursu zdecydowaliśmy się na poszerzenie programu ramowego o jeden dzień, tak, aby każdy uczestnik mógł wziąć udział. Miło zaskoczyła nas również frekwencja widzów i turystów. Będąc przekonanym jak bardzo konkurs cieszy się popularnością i jest wydarzeniem widowiskowym zdecydowaliśmy się na organizację IV edycji „ Smak Pstrąga w Pieninach”.

Zgłoszenia przyjmowane są do 15.04.2015

www.smakpstraga.pl 
informacje i zgłoszenia :
biuro@gastropack.pl
Michał Henzel 508 120 178

Aktualności

Laureaci konkursu SkillsPoland 2022

W dniach 23-25 listopada br., na terenie Centrum Wystawienniczo-Kongresowego AMBEREXPO w Gdańsku po raz kolejny odbył się ogólnopolski konkurs SkillsPoland 2022, który jest eliminacjami do

Kilka słów o Przeglądzie Gastronomicznym

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ratuszowa 11 pok.  740
03-450 Warszawa
Tel.: (22) 849 09 78
pg@przeglad-gastronomiczny.pl

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron