Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Targi SIAL Paris 2022

Światowe spotkanie branży spożywczej

SIAL Paris, międzynarodowe targi żywności, partner biznesu, proponują podczas najbliższej edycji odkrywanie trendów, które elektryzują sektor food i prezentacje najlepszych innowacji z czterech stron świata. Wydarzenie odbędzie się w dniach 15-19.10.2022 r. w Centrum Wystawowym Paris Nord Villepinte.

SIAL Paris, targi gromadzące w jednym miejscu i czasie innowacyjnych przedstawicieli światowej branży spożywczej, to wyjątkowa przestrzeń wymiany doświadczeń, debat i dzielenia się opiniami na temat wyzwań, trendów i dobrych praktyk branży. Tegoroczna edycja upłynie pod znakiem nowości.

Targi rozpoczynają debatę wokół tematu Own the Change, zainicjowanego w 2020 roku, aby dostarczyć wszystkim zainteresowanym niezbędnych rozwiązań do tworzenia żywności jutra, w odpowiedzi na oczekiwania i inicjatywy z różnych stron świata. Będzie to edycja zorganizowana wokół bogatego programu, który odpowie na potrzeby całego ekosystemu branży spożywczej. 

Mocne strony Targów to:

SIAL Innovation – prezentacja najlepszych innowacji spożywczych z całego świata. Rejestracja kandydatów jest otwarta dla wystawców targów do 12 sierpnia 2022 r. Jury ekspertów nagrodzi najlepsze innowacyjne produkty w poszczególnych kategoriach.

SIAL Start Up – nowa przestrzeń, która zaprezentuje wyselekcjonowane startupy z sektora spożywczego. Przestrzeń ta jest tworzona we współpracy z Start-up Sesame i La FoodTech. Odwiedzający będą mogli odkryć młode innowacyjne firmy z Francji i z innych krajów.

SIAL Insights/Think Tank prezentuje badania nad oczekiwaniami konsumentów, innowacyjnymi produktami, trendami na rynkach i restauracjami. NDP Group, nowy partner dołączył do ekipy ekspertów z Kantar i Protéines XTC. NDP Group będzie odpowiadać za stworzenie księgi trendów.

SIAL Podcast – nowe spotkanie organizowane raz w miesiącu poświęcone aktualnościom z sektora spożywczego, aby towarzyszyć przez cały rok profesjonalistom z branży.

Pod patronatem znanego Szefa kuchni

Tegorocznej edycji Targów SIAL Paris patronuje Mauro Colagreco, Szef kuchni i właściciel Le Mirazur w Mentonie, restauracji wyróżnionej 3 gwiazdkami Michelin. Tematyka wydarzenia jest spójna z wyznawanymi przez niego wartościami: – Za każdym razem, gdy wybieramy jedzenie decydujemy o świecie, w którym chcemy żyć. Dlatego tematyka „Own the change” bardzo do mnie przemawia. Świat już się zmienił, teraz pora na nas! – podsumowuje Mauro Colagreco.

Więcej informacji na temat Targów udziela Przedstawicielstwo Targów SIAL w Polsce: Międzynarodowe Targi Francuskie

tel. 22 815 64 55, e-mail: promopol@it.pl

www.promosalons.pl

Aktualności

Smakuj przyszłość z BCU!

Niepubliczne Branżowe Centrum Umiejętności w dziedzinie gastronomii i kelnerstwa w Tarnowie (BCU) to miejsce, które kształci przyszłych liderów gastronomii, stawiając na praktyczne umiejętności, które odgrywają

Przegląd Gastronomiczny 6/2024

Nowy numer „PG” 6/2024 Książeczka sanepidowska online – Adrianna Lotolc    2 Reklamowanie produktów w sieci? To nie takie proste! – Edyta Oleszczuk-Romańska    4 Firmy gastronomiczne

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron