Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

THE BEST CHEF AWARDS w Amsterdamie

AREA TALKS powraca 14 września jako część ekscytującego wydarzenia THE BEST CHEF AWARDS powered by Perlage. Po zeszłorocznej edycji #VIRTUAL2020, szefowie kuchni, foodies, dziennikarze i eksperci ze świata kulinarnego spotkają się ponownie osobiście, aby podzielić się wiedzą i poprowadzić dyskusje na cztery główne tematy: przyszłość fine diningu, ciemne i jasne strony gastronomii, trendy w gastronomii holenderskiej oraz zrównoważony rozwój.

14 września tego roku powraca Area Talks, jedno z głównych wydarzeń w kalendarzu The Best Chef Awards, stworzone po to, aby zapewnić wszelkiego rodzaju ekspertom związanym ze światem kulinarnym platformę do dzielenia się i wymiany opinii, pomysłów i wiedzy. – Jesteśmy przekonani, że dyskusja jest naprawdę ważna i chcemy zachęcić ekspertów, takich jak szefowie kuchni, naukowcy, właściciele firm, producenci, dziennikarze do wymiany wiedzy i uczenia się od siebie nawzajem. The Best Chef jest platformą globalną i mimo, że w każdej kulturze jest wiele różnic, wszyscy mamy wiele wspólnych problemów i wyzwań, jeśli chodzi o gastronomię – wyjaśnia Joanna Ślusarczyk, neurobiolog i jedna z założycielek The Best Chef.

Po udanej wirtualnej edycji w zeszłym roku, która zgromadziła 21 prelegentów z różnych zakątków świata, zespół The Best Chef Awards jest szczęśliwy i gotowy, by powrócić do BACK TO „LIVE”, BACK TO REALITY z tegorocznymi czterema głównymi tematami. Zaczynając od „Przyszłość fine dining”, panelu dyskusyjnego, w którym Sven Elverfeld z restauracji AQUA, Manu Buffara z restauracji Manu, Gerhard Huber i Kaja Sajovic podzielą się inspirującymi pomysłami i punktami widzenia na to jakie są nowe i przyszłe trendy w fine diningu, jak eksperci widzą przyszłość gastronomii.

Drugim tematem będą: „Ciemne i jasne strony gastronomii” – panel, w którym żaden temat nie zostanie pominięty, niezależnie od tego, jak bardzo może być kontrowersyjny. Michael van der Kroft z restauracji Tres, Syrco Bakker z restauracji Pure C czy Jermain de Rozario z restauracji De Rozario to tylko niektórzy z prelegentów, którzy będą dyskutować o takich kwestiach jak warunki w miejscu pracy, zdrowie psychiczne i seksizm.

Aby uhonorować kraj gospodarza, trzecim tematem będzie „Holenderska gastronomia – moda i trendy”. Głos zabiorą Jonnie i Therese Boer z De Librije, Jan Jacob Boerma, Soenil Bahadoer z De Lindehof, Marleen i Jeroen Brouwer z restauracji De Loohoeve oraz Joël Broekaert – holenderski dziennikarz kulinarny. Wspólnie będą dyskutować o przeszłości, teraźniejszości i przyszłości lokalnego fine dining w kraju, który niekoniecznie jest znany ze swojej tradycji gastronomicznej, ale który zdołał podnieść poprzeczkę i umieścić holenderską kuchnię na najwyższym międzynarodowym poziomie.

Punktem kulminacyjnym dnia będzie panel dyskusyjny: „Co to jest zrównoważony rozwój?” Nie jest to nowy temat, ale organizacja The Best Chefs Awards bardzo się na nim skupia. Hannah van Zanten z Uniwersytetu Wageningen, Joris Bijdendijk z restauracji RIJKS, David Munoz z restauracji DiverXO, Ana Roš z Hiša Franko i Antonia Klugmann z L’Argine a Venco’ oraz dziennikarka Lisa Lesch Palmer będą debatować nad ekscytującymi i innowacyjnymi rozwiązaniami problemu, który dotyczy nas wszystkich. Jaka jest ogólna sytuacja w gastronomii? Co mogą zrobić restauracje, aby stać się bardziej ekologiczne? Czy restauracje powinny używać mniej mięsa, a więcej warzyw?

Uwaga! Bezpłatny stream na żywo z całych trzech dni wydarzenia będzie dostępny dla każdego. Rejestracja na wydarzenie on-line dostępna jest pod linkiem: https://meeting15.com/en/join-event/the-best-chef-sp-z-oo-the-best-chef-awards/2832

THE BEST CHEF AWARDS

THE BEST CHEF to światowa społeczność pasjonatów gastronomii. Projekt poświęcony jest utalentowanym szefom kuchni, którzy tworzą najlepsze doznania kulinarne. The Best Chef to również globalna społeczność zrzeszająca podobnie myślące osoby, które chcą dzielić się swoimi doświadczeniami kulinarnymi. To wspólna przestrzeń, w której stara gwardia dzieli się podstawami rzemiosła z następnymi pokoleniem, które w zamian są inspiracją do nowych idei.

W tym roku jesteśmy niezwykle szczęśliwi, że możemy ponownie spotkać się osobiście, a naszym głównym celem jest wysłanie pozytywnego i pełnego nadziei przesłania do branży – mówi Cristian Gadau, jeden z założycieli. Pod hasłem Back to „Live”. Back to Reality i po zeszłorocznej edycji Virtual 2020 oraz poprzednich udanych edycjach w Warszawie w 2017 r., Mediolanie w 2018 r. i Barcelonie w 2019 r., nastąpi wielki powrót w Amsterdamu, gdzie uczestnicy będą mogli wymienić się wiedzą z międzynarodowymi rówieśnikami i kolegami, będąc w jednym z najbardziej ekscytujących miast Europy, z niezwykłą sztuką, architekturą, smakami i historią. Trzy dni gastronomicznego święta, które oprócz Area Talks, obejmuje konferencję Food Meets Science i oczywiście galę wręczenia nagród.

Strona internetowa wydarzenia:

www.thebestchefawards.com

Media społecznościowe:

www.facebook.com/thebestchefawards

Aktualności

Jak wybrać najlepszy system POS dla gastronomii?

Bidfood Farutex, dostawca produktów dla branży HoReCa, stworzył e-book, który pomoże restauratorom wybrać odpowiednie oprogramowanie POS dla swojego biznesu. Wiedza na temat nowoczesnych rozwiązań dla

POLAGRA 2021 – stacjonarnie i online

Trwają przygotowania do targów POLAGRA zaplanowanych na dni 4-6 października br. Jak została zaplanowana formuła tegorocznej edycji wydarzenia? Targi POLAGRA to jedno z kluczowych wydarzeń

THE BEST CHEF AWARDS w Amsterdamie

AREA TALKS powraca 14 września jako część ekscytującego wydarzenia THE BEST CHEF AWARDS powered by Perlage. Po zeszłorocznej edycji #VIRTUAL2020, szefowie kuchni, foodies, dziennikarze i

Kilka słów o Przeglądzie Gastronomicznym

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ratuszowa 11 pok. 117
03-450 Warszawa
Tel.: (22) 849 19 24
Tel.: (22) 849 09 78
pg@przeglad-gastronomiczny.pl

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron