Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

V Narodowy Kongres Żywieniowy

V Narodowy Kongres Żywieniowy

 

V Narodowy Kongres Żywieniowy

Zapraszamy na V Narodowy Kongres Żywieniowy! 17 października spotkajmy się online, aby porozmawiać o DIECIE DLA ZDROWIA I PLANETY.

W trakcie tego wydarzenia online połączymy teorię o diecie planetarnej z praktyką – gotowaniem na żywo:

  • W strefie merytorycznej eksperci z dziedziny medycyny, żywienia i dietetyki przedstawią wyłożą aktualny stan wiedzy m.in. na temat:
    • Co możemy zrobić dla poprawy stanu naszego zdrowia i naszej planety?
    • Pestycydy w roślinach, antybiotyki w mięsie, żywność GMO – czy mamy się czego obawiać?
    • Czy dieta roślinna to dobre rozwiązanie dla każdego?
    • Jak nauczyć się rozpoznawać żywność, która służy naszemu zdrowiu?
  • Między wykładami czas wypełni strefa fitness, czyli spotkanie z Exercise Is Medicine Poland. W trakcie wejścia na żywo nasze Specjalistki zaproszą Was do wspólnych ćwiczeń i pokażą prosty trening dla każdego niezależnie od wieku i kondycji fizycznej.
  • W strefie kulinarnej, której transmisja będzie prowadzona jednocześnie z wykładami, znani kucharze i dietetycy będą na żywo gotować i rozmawiać o zdrowym żywieniu. Strefę kulinarną poprowadzi Grzegorz Łapanowski – kucharz, aktywista i propagator dobrego sezonowego jedzenia.

W trakcie trwania kongresu do dyspozycji uczestników będą eksperci z Narodowego Centrum Edukacji Żywieniowej, którzy na co dzień udzielają bezpłatnych porad w Centrum Dietetycznym Online. Zainteresowani będą mogli umówić się na konsultacje z dietetykiem, psychodietetykiem lub specjalistą od aktywności fizycznej.

  Udział w Kongresie jest bezpłatny.

  Warunkiem uczestnictwa jest rejestracja, której można dokonać na stronie: www.kongres-zywieniowy.waw.pl

Obowiązuje kolejność zgłoszeń, liczba miejsc jest ograniczona.

Więcej informacji: www.kongres-zywieniowy.waw.pl

„Przegląd Gastronomiczny” jest patronem medialnym wydarzenia.

Program kongresu:

https://kongres-zywieniowy.waw.pl/program/

 

Aktualności

Podsumowanie konferencji MADE FOR Restaurant

Edycja „New Generation” 21.06.2022, Sopot 21 czerwca w hotelu Radisson Blue odbyła się konferencja hybrydowa MADE FOR Restaurant, edycja New Generation.  Podczas wydarzenia prawdziwi rewolucjoniści

Praktyki zawodowe w czasach pandemii

Projekt Erasmus+ „Śródziemnomorskie doświadczenia zawodowe” w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich Po wszelkich pandemicznych przeciwnościach, szczęśliwie udało się zrealizować trwające miesiąc praktyki zawodowe w ramach projektu Erasmus+

Kilka słów o Przeglądzie Gastronomicznym

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ratuszowa 11 pok.  740
03-450 Warszawa
Tel.: (22) 849 09 78
pg@przeglad-gastronomiczny.pl

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron