Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Wesele w Sztukówce

W najbliższy weekend w położonej na Pogórzu Strzyżowskim podkarpackiej winnicy Sztukówka odbędzie się ostatnia w tym roku impreza z cyklu „Sztukówka zaprasza”.
Tradycyjnie nie zabraknie polskiego wina, lokalnych produktów i smakołyków, dobrej muzyki, regionalnej kuchni oraz stoisk lokalnych rzemieślników.

Tym razen winnica Sztukówka zaprasza na imprezę plenerową zatytułowaną „Wesele”. Organizatorzy namawiają wszystkich do ubrania się jak na wesele przystało: panie w biel, panów w jasne koszule.
Na uczestników czekać będą wystawcy z najlepszymi regionalnymi produktami i warsztatami, I Konkurs Win Domowych i Nalewek oraz wieczorny koncert Kapeli Kurasi z Lubziny i Kapeli Zastawnych z Brzostku.
O dobrze schłodzone napoje alkoholowe zadbają: Winnica Sztukówka, Winnica Vetus i Winnica Melancholia.

Koncert odbędzie się w sobotni wieczór na scenie plenerowej.
Istnieje możliwość noclegu w winnicy we własnym namiocie lub kamperze.

Adres:
Winnica Sztukówka, Glinik Średni 153, 38-130 Frysztak, woj. podkarpackie
„Przegląd Gastronomiczny” jest patronem medialnym wydarzenia.

Aktualności

Zdrowie z warzyw i owoców

Warzywa i owoce w codziennej diecie pomagają zachować zdrowie, zwiększają naszą odporność i chronią organizm przed wieloma chorobami cywilizacyjnymi. Obniżają poziom „złego” cholesterolu Dieta na

Wesołych Świąt!

Wszystkim naszym Czytelnikom, Reklamodawcom, firmom współpracującym i sympatykom życzymy zdrowych, spokojnych i radosnych świąt Bożego Narodzenia oraz wszelkiej pomyślności w nadchodzącym roku. Redakcja Fot. Wytwórnia

Co czeka rynek alkoholi w Polsce w 2025 roku?

Klienci coraz częściej wybierają napoje pozbawione alkoholu lub o niewielkiej jego zawartości. Ale to niejedyne zmartwienie branży. Coraz wyższe koszty działalności oraz zapowiedź zaostrzenia przepisów

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron

Skip to content