Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Pociągiem na XVI Międzynarodowe Dni Wina w Jaśle

Koleją Winne Klimaty

W ostatni weekend sierpnia (27-28.08) już po raz szesnasty odbędą się Międzynarodowe Dni Wina w Jaśle. Tradycyjnie wielkie święto polskiego wina zgromadzi winiarzy z całego kraju, producentów z zagranicy, a także miłośników i pasjonatów wina oraz amatorów pysznego jedzenia. Jedną z wielu atrakcji Dni Wina jest możliwość przejazdu specjalnym enopociągiem na trasie Kraków-Jasło-Kraków.

Zapraszamy Państwa do jedynego takiego pociągu w Polsce!
27 sierpnia o godzinie 7:42 ze stacji Kraków Główny ruszy pociąg na XVI Międzynarodowe Dni Wina w Jaśle.

W cenie biletu pasażerowie otrzymają:

  • bilet w dwie strony, Kraków – Jasło – Kraków;
  • w czasie podróży degustację win IX Konkursu Polskich Win w Jaśle;
  • pakiet podróżnika, w którym znajdą się między innymi: kieliszek z logo MDW, porcje degustacyjne lokalnych serów z Rodzinnego Gospodarstwa Ekologicznego Figa oraz oliwek od Ser Jest Ser,
    zniżka do Muzeum Regionalnego w Jaśle;
  • ciepły, podkarpacki żurek na peronie w Jaśle;
  • spacer z przewodnikiem Muzeum Regionalnego w Jaśle na jasielski rynek.

Planowy przyjazd do Jasła to godzina 10:30.
Pociąg powrotny odjedzie o godzinie 19:00 z Dworca w Jaśle. W tym czasie na jasielskim rynku na pasażerów pociągu czekać będzie 37 stoisk winiarskich z całej Polski,
Jarmark Produktów Regionalnych oraz Warsztaty Degustacyjne.

Bilety w na pociąg w cenie 170 zł/os. są do kupienia na stronie: https://www.winiarze-jaslo.pl.

Pasażerami pociągu, jak co roku, zaopiekuje się WINNICOMANIA.

Na wspólną podróż zapraszają:
Jasielskie Stowarzyszenie Winiarzy Vinum Pro Cultura, Koleje Małopolskie, Winnicomania oraz Miasto Jasło.

Partnerzy: Muzeum Regionalne w Jaśle oraz Województwo Podkarpackie.
Sponsorzy: Rodzinne Gospodarstwo Ekologiczne Figa oraz Ser Jest Ser.

„Przegląd Gastronomiczny” jest patronem medialnym wydarzenia.

Aktualności

Przegląd Gastronomiczny 5/2024

Nowy numer „PG” 5/2024 Opłaty abonamentowe i standardy ochrony małoletnich – Adrianna Lotolc    2 Czy AI nadaje się na dietetyka?    4 Jedzenie emocjonalne – jak

MADE FOR Restaurant

Stajemy do walki: MASZYNY kontra ROMANTYZM, budując restaurację Nowego Świata opartą na AUTOMATYZACJI i zapraszając do tego dzieła najlepszych polskich gastronomów podczas najbardziej kreatywnego wydarzenia

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron