Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Wianki u Hanki w winnicy Sztukówka

Podkarpacka Winnica Sztukówka kontynuuje cykl imprez plenerowych „Sztukówka zaprasza”, których już drugi rok z rzędu partnerem jest Województwo Podkarpackie, a „Przegląd Gastronomiczny” jest patronem medialnym.

W długi weekend warto odwiedzić położoną na Pogórzu Strzyżowskim winnicę Sztukówka, gdzie w najbliższą sobotę i niedzielę (18-19 czerwca) odbędzie się plenerowa impreza Wianki u Hanki. To już drugie wydarzenie z tegorocznego cyklu „Sztukówka zaprasza!”

Jak zapowiadają organizatorzy, będzie to kolejny weekend pełen natury, muzyki, wina, smaku, warsztatów i ciekawej oferty lokalnych rękodzielników. W sobotni wieczór  na plenerowej scenie zagra rodzinna Kapela Maliszów, inspirująca się tradycyjną muzyką z terenu Karpat, zwłaszcza Beskidu Niskiego i wykonująca również autorskie kompozycje.

Po raz kolejny odbędą się też winne warsztaty podkarpackich smaków, które poprowadzi Katarzyna Korzeń z Akademii EnoRozwoju i EnoPortal.pl. Na przykładzie sześciu podkarpackich win, specjalnie dobranego zestawu serów od „Ser jest ser” oraz kilku drobnych dodatków smakowych uczestnicy poznają tajniki winno – serowego parowania. Gościem specjalnym wydarzenia będzie Justyna Pudlik.

Więcej informacji: https://fb.me/e/1ZlLhHUZI.

Organizator zapewnia, że istnieje możliwość noclegu w namiotach, samochodach i kamperach, ponieważ teren winnicy jest na noc zamykany.

Adres: Winnica Sztukówka, Glinik Średni 153, 38-130 Frysztak, woj. podkarpackie

Szczegółowy program poniżej:

Aktualności

Trwa Tydzień Kuchni Polskiej

Sieć hurtowni MAKRO Polska po raz szósty organizuje festiwal, podczas którego goście w blisko 400 restauracjach mogą spróbować klasycznych dań kuchni polskiej w nowoczesnej odsłonie.

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron