Pyszna Polska 2017 Targi gastronomiczno-hotelarskie Magdy Gessler, to również przekrój sektora HoReCa, czyli wszystko co jest niezbędne do odniesienia sukcesu i zaspokojenia co raz to bardziej wymagających odbiorów. To tu spotkają się managerowie, właściciele, producenci wyposażenia prezentujący swoje nowości oraz dostawcy certyfikowanej żywności oraz napojów z najwyższej półki.
Pyszna Polska 2017 to wydarzenie z bogatym programem, specjalnymi strefami pokazowymi w wykonaniu autorytetów kulinarnych takich jak Pan Robert Sowa, Robert Poliński, Mikołaj Rey, Marcin Jabłoński, Beata Śniechowska, Mateusz Nowak, Dr Józef Sadkiewicz, Marcin Piotrowski, Carlos Gonzales Tejera, Arleta Żynel oraz Arkadiusz Kruszik z możliwością degustacji potraw wykonanych przez mistrzów kuchni.
Jean –Luc Clabaut – właściciel winnic „SAS MANOIR de VALETTE” Prezes firmy „SASU DMV specjalizuje się w kulturze enologicznej, zaprasza na wykład – Kategoria Win najwyższej światowej jakości Grand Cru, temat: Przedstawienie klasyfikacji Grands Crus od 1855. Grand cru, aktualny ranking we Francji: Notifikacja Parkera, Konferencja i kompozycje win francuskich z serami.
Jean Gennaro – dziennikarz regionu Charente Maritime, specjalista w prasie regionalnej viticole w Koniaku – zaprezentuje produkty winne krainy Koniaku – wina, aperitify Pineau de Charente oraz propozycje tych trunków z menu z kuchni francuskiej i polskiej.
{module pyszna polska artykuł}
Stowarzyszenie „Kobiety i Wino” przygotowało sporo atrakcji, dla każdego miłośnika wina i nie tylko – warsztaty i wykłady o winie.
Anna Dębska– redaktor naczelna portalu Gdziezjesc.info poprowadzi szkolenie dla managerów „4 noże w Twojej restauracji, czyli rewolucja, której potrzebuje Twoja restauracja”.
Jacek Bilczyński – Redaktor naczelny dwumiesięcznika „FIT Magazyn” Dietetyk i trener personalny gwiazd oraz najbardziej wymagających klientów, zaprasza na autorski wykład dotyczący zdrowego żywienia: „Tłuszcz w diecie i inne mity odżywiania – 10 najpopularniejszych mitów związanych z dietą”
Joanna Spychalska– dietetyk i psychodietetyk w jednym. Głosi, że posiłki mają nie tylko smakować i cieszyć oko, ale także muszą być odpowiednio skomponowane – działać terapeutycznie na organizm. Zaprasza na szkolenie zatytułowane „Zdrowie zaczyna się na talerzu”
USIĄDŹ PO POLSKU– ekspozycja wystawy z Baru Barbara (ESK 2016) oraz projekt POLSKI STÓŁ. Wystawa będzie interaktywną strefą chillout dla zwiedzających oraz miejscem prezentacji „Wrocławskiej Książki Kucharskiej” – projektu literackiego ESK i Stolicy Książki Unesco.
Zapraszamy w dniach 2-4 czerwca do wrocławskiej Hali Stulecia.