Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

WARSAW FOOD EXPO – TARGI PEŁNE POLSKICH I ŚWIATOWYCH SMAKÓW

Szanowni Państwo,

Zapraszamy do odwiedzenia wyjątkowych i pełnych światowych smaków Międzynarodowych Targów Żywności Warsaw Food Expo 2017, które odbędą się w dniach 1-3 czerwca 2017 w Centrum Targowo-Kongresowym Ptak Warsaw Expo, w podwarszawskim Nadarzynie.

 

Targi współtowarzyszą spotkaniu Ministrów Rolnictwa Grupy Wyszehradzkiej w formule V4+3. Targi zostały objęte honorowym patronatem Pana Krzysztofa Jurgiela Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

Do udziału w targach, jako wystawców, zaprasiliśmy  firmy działające w branży spożywczej – producentów i dystrybutorów żywności i napojów wysokiej jakości, producentów EKO żywności, a także restauracje.

Do odwiedzenia targów zapraszamy m.in. dyrektorów i specjalistów ds. zakupów z sieci handlowych i hurtowni spożywczych, przedstawicieli działów zakupów środków spożywczych, właścicieli i menedżerów restauracji, cukierni, hoteli, barów, kawiarni, obiektów żywienia zbiorowego, szefów kuchni i kucharzy, technologów żywności, techników i pracowników działów technologii spożywczych.

Targi Warsaw Food Expo 2017 to też miejsce gdzie spotkają Państwo blogerów kulinarnych, dietetyków, studentów wyższych uczelni kształcących się w zakresie żywności i żywienia, uczniów szkół gastronomicznych i ich nauczycieli (w specjalnie wydzielonej strefie edukacyjnej) oraz osoby, które są zainteresowane zakupem żywności wysokiej jakości, dla których gotowanie to pasja.

Pierwsze dwa dni targów są skierowane do profesjonalnych odbiorców, natomiast trzeciego dnia zapraszamy wszystkich, którzy lubią gotować, szukają inspiracji kulinarnych, chcą spotkać gwiazdy kulinarne oraz są zainteresowani zdrowym odżywianiem.

Gwiazdami targów będą Ewa Wachowicz, która spotka się z odwiedzającymi i opowie o swojej kulinarnej pasji oraz Pascal Brodnicki, który na targowej scenie zaprezentuje swoje kulinarne umiejętności promując zdrowe gotowanie. Kolejnym niezwykłym gościem imprezy będzie Joseph Seeletso. Joseph zaprezentuje dania kuchni afrykańskiej i podpowie jak je najlepiej połączyć z winem.

Zapraszamy Państwa do wysłuchania wyjątkowo ciekawych seminariów skierowanych przede wszystkim do osób zajmujących się żywieniem w obiektach gastronomicznych, a także tych wszystkich, którzy dbają o prawidłowe żywienie rodziny:

01 czerwca 2017 r.

CATERING MAŁY I DUŻY– wykłady skierowane są do osób odpowiedzialnych za rozwój cateringu:

godz. 11.30 – 12.15

Catering – potrzeba redefinicji, szanse rozwoju na rynku żywności.

dr inż. Karol Krajewski

Krajowa Rada Gastronomii i Cateringu

godz. 12.30 – 13.15

Rynek usług cateringowych w Polsce i Europie – dynamika, struktura, kierunki zmian.

dr inż. Agnieszka Tul-Krzyszczuk

Zakład Zarządzania w Gastronomii i Hotelarstwie

Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji

Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie

02 czerwca 2016 r.

RESTAURACJA I HOTEL W ZGODZIE Z REGIONEM – wykłady skierowane do osób zarządzających gastronomią w  restauracjach  i hotelach:

godz. 10.30 – 11.15

W jaki sposób dostosować menu restauracji by było spójne z istniejącymi w danym rejonie szlakami kulinarnymi.

dr hab. inż. Ewa Czarniecka-Skubina

Zakład Technologii Gastronomicznej

Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji

Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie

godz. 11.30 – 12.15

Marketingowa koncepcja produktu regionalnego.

dr hab. Maria Jeznach

Zakład Badań Konsumpcji

Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji

Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie

03 czerwca 2017

ODPOWIEDZIALNE ŻYWIENIE RODZINY – wykłady przeznaczone dla rodziców:

godz. 11.00 – 11.45

Żywienie dzieci i młodzieży – podstawą ich rozwoju  – najnowsze zalecenia.

dr inż. Marta Jeruszka-Bielak,

Katedra Żywienia Człowieka

Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji

Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie

godz. 12.00 – 12.45

Młode kobiety – odżywianie zamiast odchudzania – fakty i mity.

dr n. o zdrowiu Regina Wierzejska

pracownik naukowy Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie

Wykładowca akademicki w Państwowej Wyższej Szkole Zawodowej w Skierniewicach

Na odwiedzających targi czekają też niezwykłe i smaczne atrakcje:

Pokazy kulinarne: (Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni)

  • Doskonałość w kuchni polskiej
  • Oswajamy kuchnię syberyjską
  • Kuchnia Kreolska południowych stanów USA

Pokazy Akademii Kelnerskiej Grzegorza Górnika:

  • VI Mistrzostwa Polski Hydrosommelierów – ,,Sommelier Roku 2017”
  • X Mistrzostwa Polski Kelnerów – Junior Waiter 2017 ,,Serwis synchroniczny”
  • Dorato – Mistrzostwa kelnerów w otwieraniu wina musującego byle czym
  • Szampaniada Akademii Kelnerskiej Dorato 2017

Kuchnia polska w międzynarodowym wydaniu – pokazy i warsztaty kulinarne zaprezentują czołowi polscy szefowie kuchni  (Klub Szefów Kuchni)

Wielkie grillowanie (Polska Ekologia i Smoker)

Degustacje dań przygotowanych na bazie BIO żywności (Polska Ekologia)

Pokazy cukiernicze Igi Sarzyńskiej

Piknik Zbożowy (Krajowa Rada Izb Rolniczych)

Warsztaty cydrowe – jak produkować cydr rzemieślniczo (Agroturystyka Kwaśne Jabłko)

Degustacje win (Magazyn Wino):

  • Polskie wino – siła różnorodności
  • Wino na lato – trendy i czysta przyjemność
  • Wina Portugalii

Seminaria skierowane przede wszystkim do osób zajmujących się żywieniem w obiektach gastronomicznych, a także tych wszystkich, którzy dbają o prawidłowe żywienie rodziny:

  • Catering mały i duży
  • Restauracja i hotel w zgodzie z regionem
  • Odpowiedzialne żywienie rodziny

Pozostaję do dyspozycji i serdecznie zapraszam do odwiedzenia naszych targów!

Danuta Siekierska

Project Manager

tel. 601 393 082

d.siekierska@warsawexpo.eu

Aktualności

Konferencja MADE FOR Restaurant

Edycja „New Generation” 28.06.2022, Sopot Nadchodzi rewolucyjna, turkusowa edycja konferencji MADE FOR Restaurant w Sopocie. Co oznacza hasło „New Generation” dla TOP Restauratorów? – Nadciąga

Praktyki zawodowe w czasach pandemii

Projekt Erasmus+ „Śródziemnomorskie doświadczenia zawodowe” w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich Po wszelkich pandemicznych przeciwnościach, szczęśliwie udało się zrealizować trwające miesiąc praktyki zawodowe w ramach projektu Erasmus+

Kilka słów o Przeglądzie Gastronomicznym

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ratuszowa 11 pok.  740
03-450 Warszawa
Tel.: (22) 849 09 78
pg@przeglad-gastronomiczny.pl

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron