Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

XIII Festiwal Kuchni Greckiej

23 marca 2018

22. Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro

Centrum Targowo-Kongresowe

ul. Marsa 56 c

Warszawa

Już po raz trzynasty mamy zaszczyt przedstawić Państwu – Festiwal Kuchni Greckiej, niezwykłe wydarzenie skupiające w jednym miejscu największe autorytety kulinarne oraz przedstawicieli branży gastronomicznej.

Idea propagowania tradycji, kultury i kuchni greckiej została zrealizowana przez Teo Vafidisa, podróżnika i mistrza kulinarnego o greckim pochodzeniu. Polakom dał się poznać jako powszechnie znana i lubiana postać telewizyjna, od lat bowiem w swoich programach zabiera widzów w kulinarną podróż do współczesnej Hellady. Jest autorem książki „Filozofia smaku”, w której porywa czytelników w wyprawę po regionach i aromatach oraz od wielu lat organizuje „Festiwal Kuchni Greckiej”, jest właścicielem biura podróży Hellas Travel. Pasjonata kultury i kuchni greckiej, którego największą misją jest dzielenie się nimi z polskimi odbiorcami. Nagrodzony przez UNESCO za rozpowszechnianie gastronomii opartej na diecie śródziemnomorskiej, która została wpisana na Listę Reprezentatywną Niematerialnego Dziedzictwa Kulturowego Ludzkości UNESCO, honorowy członek Chef’s Club of Grece, a także reprezentant Poland Branch Office Chef’s Club of Poland.

„Festiwal Kuchni Greckiej” to nie tylko wydarzenie skupione wokół promocji kuchni greckiej, ale również prestiżowy konkurs kulinarny, w którym udział wezmą profesjonalni kucharze z wielu zakątków kraju. Zmaganiom uczestników przyglądać się będzie międzynarodowe Jury Profesjonalne, skupiające największe autorytety w zakresie gotowania oraz Jury Gwiazd. Śmiałkowie przystępujący do konkursu będą musieli zmierzyć się z tradycyjnymi greckimi produktami, ściśle określonymi regulaminem, tworząc nowatorskie kompozycje smakowe bazujące na znanych składnikach.

Wszystkim Partnerom, Uczestnikom i Gościom bardzo dziękujemy za wieloletnie

wsparcie i zapraszamy do współpracy podczas XIII edycji.

 

REGULAMIN

Aktualności

Zdrowie z warzyw i owoców

Warzywa i owoce w codziennej diecie pomagają zachować zdrowie, zwiększają naszą odporność i chronią organizm przed wieloma chorobami cywilizacyjnymi. Obniżają poziom „złego” cholesterolu Dieta na

Wesołych Świąt!

Wszystkim naszym Czytelnikom, Reklamodawcom, firmom współpracującym i sympatykom życzymy zdrowych, spokojnych i radosnych świąt Bożego Narodzenia oraz wszelkiej pomyślności w nadchodzącym roku. Redakcja Fot. Wytwórnia

Co czeka rynek alkoholi w Polsce w 2025 roku?

Klienci coraz częściej wybierają napoje pozbawione alkoholu lub o niewielkiej jego zawartości. Ale to niejedyne zmartwienie branży. Coraz wyższe koszty działalności oraz zapowiedź zaostrzenia przepisów

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron

Skip to content