Przejdź do treści
Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

XXIV Małopolski Konkurs Szkół Gastronomicznych

Zespół Szkół Gastronomicznych nr 1 w Krakowie serdecznie zaprasza uczniów szkół branży gastronomicznej i spożywczej do wzięcia udziału w XXIV Małopolskim Konkursie Szkół Gastronomicznych #SmakEstetykaKreatywność, który odbędzie się w dniach 2-4 marca 2023 r.

Konkurs organizowany jest w następujących kategoriach: kucharz, cukiernik, kelner i barman.

Celem konkursu jest:

  • propagowanie różnorodności potraw i napojów,
  • dokonywanie oceny własnych umiejętności zawodowych,
  • doskonalenie umiejętności stosowania technologii informatycznych,
  • popularyzacja świadomego i odpowiedzialnego
  • pogłębianie zawodowych zainteresowań uczniów,
  • rozwijanie kreatywności,
  • wyrabianie poczucia estetyki i piękna,
  • integracja szkół o tym samym profilu kształcenia,
  • nawiązywanie współpracy ze szkołami z zagranicy.

Zgłoszenia wraz z załącznikami należy przysłać do 10 lutego 2023 r. wyłącznie drogą e-mailową na adres: mksg@zsg1.pl Ogłoszenie listy zakwalifikowanych uczestników nastąpi 14 lutego 2023 r.

Szczegółowe informacje i wymagane załączniki są dostępne na stronie internetowej www.zsg1.pl w zakładce „Małopolski Konkurs Szkół Gastronomicznych”.

Serdecznie zapraszamy!

Przegląd Gastronomiczny” jest patronem medialnym wydarzenia.

Aktualności

11 lipca przypada Dzień Kebaba

Czy ten popularny fast food to już nasze drugie danie narodowe? Wszystko wskazuje na to, że tak. Według TNS OBOP kebab to najczęściej wybierany przez

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron