Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

XXIV Małopolski Konkurs Szkół Gastronomicznych

Zespół Szkół Gastronomicznych nr 1 w Krakowie serdecznie zaprasza uczniów szkół branży gastronomicznej i spożywczej do wzięcia udziału w XXIV Małopolskim Konkursie Szkół Gastronomicznych #SmakEstetykaKreatywność, który odbędzie się w dniach 2-4 marca 2023 r.

Konkurs organizowany jest w następujących kategoriach: kucharz, cukiernik, kelner i barman.

Celem konkursu jest:

  • propagowanie różnorodności potraw i napojów,
  • dokonywanie oceny własnych umiejętności zawodowych,
  • doskonalenie umiejętności stosowania technologii informatycznych,
  • popularyzacja świadomego i odpowiedzialnego
  • pogłębianie zawodowych zainteresowań uczniów,
  • rozwijanie kreatywności,
  • wyrabianie poczucia estetyki i piękna,
  • integracja szkół o tym samym profilu kształcenia,
  • nawiązywanie współpracy ze szkołami z zagranicy.

Zgłoszenia wraz z załącznikami należy przysłać do 10 lutego 2023 r. wyłącznie drogą e-mailową na adres: mksg@zsg1.pl Ogłoszenie listy zakwalifikowanych uczestników nastąpi 14 lutego 2023 r.

Szczegółowe informacje i wymagane załączniki są dostępne na stronie internetowej www.zsg1.pl w zakładce „Małopolski Konkurs Szkół Gastronomicznych”.

Serdecznie zapraszamy!

Przegląd Gastronomiczny” jest patronem medialnym wydarzenia.

Aktualności

Smakuj przyszłość z BCU!

Niepubliczne Branżowe Centrum Umiejętności w dziedzinie gastronomii i kelnerstwa w Tarnowie (BCU) to miejsce, które kształci przyszłych liderów gastronomii, stawiając na praktyczne umiejętności, które odgrywają

Przegląd Gastronomiczny 6/2024

Nowy numer „PG” 6/2024 Książeczka sanepidowska online – Adrianna Lotolc    2 Reklamowanie produktów w sieci? To nie takie proste! – Edyta Oleszczuk-Romańska    4 Firmy gastronomiczne

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron