Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Zawody sommelierskie w Trójmieście

trójmiejscy sommelierzy

27 sierpnia w Gdańsku odbędzie się II Grand Prix Trójmiejskich Sommelierów. W zawodach weźmie udział 16 sommelierów z całej Polski. W eliminacjach czeka ich test z wiedzy na temat wina i degustacja.

Czterech wyłonionych na tej podstawie finalistów wybierze spośród pozostałych uczestników eliminacji czteroosobowe zespoły, które będą obsługiwały gości podczas finałowej kolacji. Finaliści będą także mieli za zadanie dobrać z dostępnej puli wino do przygotowanych na ten wieczór potraw. Trafność doboru win i jakość serwisu podczas finału oceni profesjonalne jury, a także goście kolacji. Wydarzenie organizowane jest w hotelu Mercure Gdańsk Stare Miasto, a patronat nad imprezą objęło Stowarzyszenie Sommelierów Polskich.

Trójmiejskie Grand Prix to dla każdego sommeliera dobra okazja do sprawdzenia poziomu przed Mistrzostwami Polski, ale także szansa na spróbowanie swoich sił w prezentacji na scenie, sprawdzenie wiedzy teoretycznej, umiejętności kierowania zespołem, czy łączenia wina i jedzenia.

Następnego dnia, 28 sierpnia, w hotelu Mercure odbędą się targi winiarskie połączone

z degustacjami, warsztatami i seminariami. Udział zapowiedziało 17 wystawców.

Aktualności

Podsumowanie konferencji MADE FOR Restaurant

Edycja „New Generation” 21.06.2022, Sopot 21 czerwca w hotelu Radisson Blue odbyła się konferencja hybrydowa MADE FOR Restaurant, edycja New Generation.  Podczas wydarzenia prawdziwi rewolucjoniści

Praktyki zawodowe w czasach pandemii

Projekt Erasmus+ „Śródziemnomorskie doświadczenia zawodowe” w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich Po wszelkich pandemicznych przeciwnościach, szczęśliwie udało się zrealizować trwające miesiąc praktyki zawodowe w ramach projektu Erasmus+

Kilka słów o Przeglądzie Gastronomicznym

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ratuszowa 11 pok.  740
03-450 Warszawa
Tel.: (22) 849 09 78
pg@przeglad-gastronomiczny.pl

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron