Europejski Kongres Gastronomiczny „Food & Art & Technology” odbędzie się 25 października 2019 roku w Krakowie. Będzie to jednodniowy kongres o charakterze międzynarodowym, poruszający wiele aspektów związanych z gastronomią, przy udziale największych autorytetów branży.
Najważniejsze wydarzenie gastronomiczne Krakowa roku 2019 dedykowane jest przedstawicielom branży z całej Polski, a udział w nim potwierdziły światowej sławy autorytety. Wśród prelegentów znajdą się Szefowie kuchni – zdobywcy 18 gwiazdek Michelin: M. Berasategui, E. Arzak, P. Pérez, J. L. Fernández, W. M. Amaro, oraz eksperci: S. Pérez, R. Ansón. Udział w Kongresie potwierdzili również Minister Sportu i Turystyki RP oraz przedstawiciel Światowej Organizacji Turystyki. Tematyka wystąpień dotyczyć będzie mózgowej percepcji smaku, sztuki kulinarnej, turystyki gastronomicznej oraz nowych technologii w żywieniu. W programie m.in.:
Do jakiego stopnia możemy wpływać na smak – analiza eksperta
z Uniwersytetu Oksfordzkiego
18 gwiazdek Michelin – food & wine – doświadczenie, pasja, sztuka!
Autorytety branży turystycznej a rozwój gastronomicznych destynacji
w aspekcie Przewodnika Michelin – eksperci wskażą zależność między rozpoznawalnością w rankingach a dynamiką rozwoju gastronomii regionu
Dokąd zmierzamy – eksperci spółek food-tech o trendach w obszarze alternatywnych systemów rozwoju świata.
Kongres organizowany jest przez Europejską Akademię Gastronomiczną, wspólnie z Prezydentem Miasta Krakowa Jackiem Majchrowskim oraz Urzędem Miasta Krakowa.
To prestiżowe wydarzenie międzynarodowe stanowi zwieńczenie całorocznego projektu i zaszczytnego wyróżnienia, przyznanego Miastu Kraków – tytułu „Europejskiej Stolicy Kultury Gastronomicznej 2019”.
Kongres skierowany jest do restauratorów, szefów kuchni, kadry menadżerskiej restauracji, sommelierów, kelnerów, a także miłośników kuchni, przedstawicieli producentów i dostawców, mediów, a także agencji PR i HR, związanych z profesjonalną gastronomią.
„Przegląd Gastronomiczny” jest partnerem medialnym wydarzenia.
Więcej informacji: www.food-art-tech-kongres.pl