Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Targi HoReCa 2020

Horeca 2020

Spotkajmy się w Krakowie!

W ostatnich miesiącach branża gastronomiczna i hotelarska udowodniła, że mimo przeciwności losu nie poddaje się i potrafi zaskoczyć kreatywnością. O tym, że receptą na kryzys jest aktywne działanie, wiedzą również organizatorzy Targów HORECA®/GASTROFOOD/ENOEXPO®. Jedna z najważniejszych imprez w Polsce integrująca branżę odbędzie się w terminie 4-6 listopada br.

Przed uczestnikami wartościowy program szkoleniowo-warsztatowy w ramach Akademii wiedzy HORECA® i ENOEXPO® oraz możliwość spotkania ze znakomitymi szefami kuchni i ekspertami. Celem jest zdobycie wiedzy oraz kontaktów ułatwiających rozwinięcie biznesu. To atuty na wagę złota.

Jak co roku podczas targów prezentowane będzie kompleksowe wyposażenie dla hoteli, pensjonatów, restauracji, barów, pizzerii, kawiarni, cukierni i innych punktów gastronomicznych. Ważną część ekspozycji stanowić będzie żywność i napoje oraz największa w Polsce oferta win z różnych stron świata. Targi HORECA®/GASTROFOOD odbywają się równocześnie z Międzynarodowymi Targami Wina w Krakowie ENOEXPO®, które jako jedyne w Polsce umożliwiają biznesowe spotkanie producentów i importerów wina z sektorem HoReCa.

W tym roku targi mają szczególną misję, mogą pomóc wielu firmom wyjść z kryzysu w okresie spowolnienia gospodarczego. Jak zapewnia Grażyna Grabowska, prezes zarządu Targi w Krakowie Sp. z o.o. – To właśnie targi stymulują rozwój każdej dziedziny biznesu, tak nastawionego na rynek wewnętrzny jak i zewnętrzny, dają impulsy do rozwoju i pomagają wprowadzić innowacje. Bezpieczna wymiana informacji, kontaktów, bezpieczne miejsce sprzedaży towarów i usług oraz miejsce zdobywania wiedzy – to właśnie targi.

Nie inaczej będzie podczas Targów HORECA®/GASTROFOOD/ENOEXPO®. Zobaczymy nowości produktowe, które pozwolą bezpiecznie i optymalnie prowadzić biznes hotelarski i gastronomiczny. Urząd Marszałkowski Województwa Małopolskiego zaprosił do udziału kilkanaście firm, które w ramach wspólnego stoiska pod hasłem Innowacyjna Małopolska zaprezentują nowoczesne rozwiązania dla branży HoReCa. Nie zabraknie również wykładów i szkoleń związanych z aktualnymi wyzwaniami, które przeprowadzą eksperci m.in. z Hotele Plus, Izby Gospodarczej Hotelarstwa Polskiego, MWM Partners, Czasu Wina, Stowarzyszenia Kobiety i Wino oraz The Best Chef. W tym roku będzie można także wziąć udział w 3-dniowych warsztatach kulinarnych, które poprowadzą znani szefowie kuchni. A wszystko w bezpiecznych warunkach.

Jak zapowiada Iwona Miliszkiewicz-Bielak, team leader Targów HORECA®/GASTROFOOD/ENOEXPO® – Jednym z najczęściej podnoszonych tematów w rozmowach zarówno z wystawcami, jak i zwiedzającymi, jest bezpieczeństwo sanitarne. Dlatego podjęliśmy działania oraz wdrożyliśmy procedury, które pozwolą zorganizować targi bez zakłóceń oraz umożliwią bezpieczne spotkania wystawców ze zwiedzającymi. Określona ilość gości, zachowanie odstępów między uczestnikami, szerokie ciągi komunikacyjne, maseczki, przyłbice, środki dezynfekujące na terenie całego obiektu pozwolą na komfortowe uczestnictwo w wydarzeniu oraz bezpieczne budowanie relacji biznesowych ze stałymi i nowymi klientami, którzy deklarują swój udział w listopadowym wydarzeniu.

Osoby związane z sektorami HoReCa i winiarskim proszone są o rejestrację online na www.horeca.krakow.pl oraz www.enoexpo.krakow.pl, która umożliwia pobranie bezpłatnego biletu. Jest to rekomendowana w tym roku procedura wstępu na targi.

Aktualności

Trwa Tydzień Kuchni Polskiej

Sieć hurtowni MAKRO Polska po raz szósty organizuje festiwal, podczas którego goście w blisko 400 restauracjach mogą spróbować klasycznych dań kuchni polskiej w nowoczesnej odsłonie.

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron