W tym roku swoje święto branża gastronomiczna będzie obchodziła 24 października, kiedy to odbędzie się Kongres Szefów Kuchni i Restauratorów. Jest to już tradycyjnie wyjątkowe wydarzenie, podczas którego jednego dnia i na tej samej przestrzeni spotykają się tłumnie profesjonaliści gastronomii z całej Polski.
Kongres Szefów Kuchni i Restauratorów jest wydarzeniem zamkniętym, jedynym tak dużym, na które nie są zaproszone osoby spoza branży. Mimo to co roku gości prawie dwa tysiące uczestników, przede wszystkim szefów kuchni i restauratorów, a więc ludzi, którzy na poważnie związali się z gastronomią, inwestując w nią swój czas i pieniądze.
Uczestnicy spotykają się, by skorzystać z części edukacyjnej realizowanej na scenie głównej Kongresu oraz praktycznych warsztatów zapewnianych przez dostawców HoReCa w części ekspozycyjnej. Możliwość posmakowania wielu produktów, w tym rynkowych nowości jest też ważnym atutem tego spotkania. Kolejnym jest poznanie u źródła możliwości sprzętu proponowanego przez renomowanych dostawców i zrobienie rzetelnych kalkulacji uwzględniających wykorzystanie prądu, wody i środków czystości.
Tegoroczny program wydarzenia podzielony jest na 3 części: „Od kuchni”, „Fine dining” i „Gastronomia to też biznes”. W ramach pierwszego z bloków omówiona zostanie kuchnia żydowska i śląska, kulinarna oferta dla dzieci, bieżące i długoterminowe trendy oraz kontrowersyjne gwiazdki i inne kulinarne wyróżnienia. W ramach fine diningu odbędą się warsztaty platingu oraz wystąpienie z zakresu protokołu dyplomatycznego. W części biznesowej pojawi się temat skutecznego wykorzystania social mediów, studium typowych problemów restauratora i różne, czasem alternatywne modele biznesowe dla gastronomii. Wśród prelegentów nie zabraknie branżowych gwiazd i osobowości świata gastronomii. Program powstał z myślą o profesjonalistach, którzy poważnie traktują swój rozwój zawodowy.
Szczegółowy program Kongresu: https://kongresszefowkuchni.pl/program/.
Udział w Kongresie jest bezpłatny dla szefów kuchni, restauratorów i kucharzy. Rejestracja jest obowiązkowa. Osoby spoza branży nie mogą uczestniczyć w wydarzeniu.
Panel rejestracyjny: https://kongresszefowkuchni.pl/zarejestruj-sie/
Serdecznie zapraszamy!
„Przegląd Gastronomiczny” jest patronem medialnym wydarzenia.