Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Kawowy Poznań

Już w przyszłym tygodniu Poznań będzie pachniał świeżą kawą speciality (najwyższej jakości). W dniach 12-15 września Polski Oddział Europejskiego Stowarzyszenia Kawy Najwyższej Jakości (SCAE) organizuje na targach Gastro Trendy bezpłatne warsztaty kawowe dla właścicieli i managerów kawiarni i restauracji oraz baristów. Na stoisku SCAE w pawilonie 6A odbędą się prezentacje i praktyczne szkolenia z zaparzania kawy różnymi metodami. Każdy uczestnik będzie mógł również zbadać swój smak w teście konsumenckim. Trzeciego dnia Targów odbędą się natomiast V Mistrzostwa Polski Cup Tasters, które wyłonią najlepszego testera kawy. Mistrz Polski będzie reprezentował nasz kraj na Mistrzostwach Świata w Wiedniu. Współorganizatorem i sponsorem wydarzenia jest Q-Coffee. Nagrodę główną ufundowała firma Primulator. Kawy speciality przekazały polskie minipalarnie. Sponsorem Targów Gastro Trendy jest Strauss Cafe Poland.
Więcej informacji: Konrad Oleksak, koordynator Polskiego Oddziału SCAE oraz na www.gastrotrendy.pl.

Aktualności

Zdrowie z warzyw i owoców

Warzywa i owoce w codziennej diecie pomagają zachować zdrowie, zwiększają naszą odporność i chronią organizm przed wieloma chorobami cywilizacyjnymi. Obniżają poziom „złego” cholesterolu Dieta na

Wesołych Świąt!

Wszystkim naszym Czytelnikom, Reklamodawcom, firmom współpracującym i sympatykom życzymy zdrowych, spokojnych i radosnych świąt Bożego Narodzenia oraz wszelkiej pomyślności w nadchodzącym roku. Redakcja Fot. Wytwórnia

Co czeka rynek alkoholi w Polsce w 2025 roku?

Klienci coraz częściej wybierają napoje pozbawione alkoholu lub o niewielkiej jego zawartości. Ale to niejedyne zmartwienie branży. Coraz wyższe koszty działalności oraz zapowiedź zaostrzenia przepisów

Kilka słów o "Przeglądzie Gastronomicznym"

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ks. J. Popiełuszki 19/21 pok. 322
01-595 Warszawa

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron

Skip to content