Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

Drużyna z Polski wspiera World Chefs Tour Against Hunger 2011 w RPA

W dniach 20-30 sierpnia br. 255 szefów kuchni z 46 krajów Europy, obu Ameryk, Afryki, Azji i Australii po raz trzeci połączy siły i zawodowe umiejętności w szczytnym celu – walki z głodem na świecie – a wszystko w ramach III edycji World Chefs Tour Against Hunger 2011.

W ciągu dziewięciu intensywnych dni na terenie pięciu miast RPA odbywać się będą pokazy kulinarne i bankiety w ramach NATIONAL FOOD FESTIVAL, których celem będzie licytowanie narodowych dań każdej z drużyn, a pozyskane środki przeznaczone zostaną na zakup żywności dla głodujących dzieci w Afryce.
Polskę reprezentować będzie pięcioosobowa drużyna profesjonalistów branży gastronomicznej:

  1. Joanna Ochniak – Manager
  2. Marcin Budynek – Senior Chef
  3. Paweł Mieszała – Pastry Chef
  4. Przemysław Kaczor – Chef
  5. Marcin Komsta – Chef

Drużyna z Polski przygotuje i zaprezentuje w Johannesburgu łącznie osiemnaście tradycyjnych dań, w tym 4 desery, które będą licytowane podczas pokazów kulinarnych. Obowiązkiem drużyny będzie także serwowanie kolacji w stylu polskim, na które zaproszenia w formie cegiełek można już nabyć.
W poprzednich dwóch akcjach w 1993 i 2003 roku udało się łącznie zebrać ponad 2 mln rand, w tym roku walczyć będziemy o 4 mln rand, co pozwoli na wyżywienie 3 000 dzieci w okresie kolejnych 5 lat!

MY drużyna z Polski – mamy szansę dorzucić swoją cegiełkę w tej wspaniałej inicjatywie, pod którą podpisujemy się całym sercem. Oddajemy serce, umiejętności zawodowe i pełne zaangażowanie, aby godnie reprezentować nasz kraj. Pragniemy popularyzować akcję wśród polskiego społeczeństwa, zwłaszcza wśród koleżanek i kolegów z branży. Mamy nadzieję, że informacja o naszym udziale dotrze do środowisk polonijnych w RPA, które włączą się w akcję WALKI Z GŁODEM poprzez zakup serwowanych przez nas dań w ramach Światowego Festiwalu Kulinarnego odbywającego się w dniach 24- 27 sierpnia w Hyde Park Shopping Centre oraz w hotelu OR Tambo Intercontinental w Johannesburgu – mówi Joanna Ochniak – manager WCTAH 2011 Polish Chefs Team.

Patronem akcji jest dr Bill Gallagher – Prezes Honorowy Światowego Stowarzyszenia Społeczności Kucharskiej (WACS) oraz Stowarzyszenie Szefów Kuchni Południowej Afryki (SACA). Dr Bill Gallagher to nieprzeciętna osobowość, prawdziwy autorytet i przyjaciel kucharzy. Z wykształcenia szef kuchni, obecnie poruszający się na wózku inwalidzkim, jednak potrafiący już po raz trzeci zjednoczyć społeczność kucharską, by wspólnie pomóc tym najbardziej poszkodowanym przez los –głodującym.

Więcej informacji na profilu facebook World Chefs Tour Against Hunger 2011 – POLISH CHEFS TEAM, na oficjalnej stronie internetowej  oraz w spocie zapraszającym do udziału w inicjatywie

Kontakt:
Joanna Ochniak
jochniak@wp.pl

Aktualności

Podsumowanie konferencji MADE FOR Restaurant

Edycja „New Generation” 21.06.2022, Sopot 21 czerwca w hotelu Radisson Blue odbyła się konferencja hybrydowa MADE FOR Restaurant, edycja New Generation.  Podczas wydarzenia prawdziwi rewolucjoniści

Praktyki zawodowe w czasach pandemii

Projekt Erasmus+ „Śródziemnomorskie doświadczenia zawodowe” w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich Po wszelkich pandemicznych przeciwnościach, szczęśliwie udało się zrealizować trwające miesiąc praktyki zawodowe w ramach projektu Erasmus+

Kilka słów o Przeglądzie Gastronomicznym

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ratuszowa 11 pok.  740
03-450 Warszawa
Tel.: (22) 849 09 78
pg@przeglad-gastronomiczny.pl

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron