Czasopismo specjalistyczne od 1946 r. wspierające polską gastronomię

„Kulinarne Mistrzostwa Polski” na targach WorldHotel

WorldHotel

„Kulinarne Mistrzostwa Polski” na targach WorldHotel
Robert Sowa zaprasza na największe wydarzenie kulinarne jesieni! „Kulinarne Mistrzostwa Polski” to nowy prestiżowy konkurs, który odbędzie się 12 października br. podczas 9. Międzynarodowych Targów WorldHotel organizowanych w Centrum Targowo-Kongresowym MT Polska przy ul. Marsa 56C w Warszawie.

Nie przypadkowo Mistrzostwa towarzyszą targom WorldHotel. Gastronomia to ważny element w hotelu, a dobra kuchnia to nie tylko wizytówka, lecz także ważny czynnik generujący przychody obiektów noclegowych.

Do udziału w konkursie zapraszamy wszystkich pracujących w zawodzie kucharzy, bez względu na wiek i zajmowane stanowisko. Jedynym warunkiem jest przesłanie kompletnego zgłoszenia oraz pokonanie konkurencji w drodze do finału, bowiem spośród wszystkich zgłoszeń wyłonimy tylko 12 finalistów.

Kulinarnego Mistrza Polski wybiorą dwa składy jurorskie – Jury profesjonalne składające się ze znanych autorytetów kulinarnych oraz Jury gwiazd, w którym zasiądą znani i lubiani aktorzy, muzycy, dziennikarze… Oceniane będą m.in.: mis en place, techniki kulinarne, smak i estetyka podania, czyli wszystko to, na co zwracają uwagę Klienci restauracji.

 

Załączniki:

  1. Regulamin Konkursu
  2. Formularz zgłoszeniowy
  3. Receptura pracy konkursowej

 

Zgłoszenia konkursowe należy przesłać na adres: konkurs@sowarobert.pl do 18 września br. 

 

worldhotel mecenat

Aktualności

Przegląd Gastronomiczny 2/2024

Nowy numer „PG” 2/2024 Dostęp on-line do wybranych artykułów możliwy jest na stronie portalu naszego Wydawcy 3 TARGI Mistrzowie i profesjonaliści GASTROTARGI SMAKKi 2024  

Gala Poland 100 Best Restaurants Awards 2024

Premiera XIII edycji Przewodnika Poland 100 Best Restaurants, który tworzy kulinarną mapę Polski, ogłoszenie listy 100 najlepszych restauracji w Polsce i wręczenie nagród dla szefów

Kilka słów o Przeglądzie Gastronomicznym

Czasopismo naukowe docierające poprzez prenumeratę do sprofilowanego odbiorcy z branży gastronomicznej.

Wśród naszych autorów są znawcy skutecznych technik zarządzania i marketingu w gastronomii i hotelarstwie, a także najlepsi w kraju specjaliści z zakresu żywienia oraz technologii gastronomicznych.

Autor za publikację artykułu w "PG" otrzymuje 5 pkt. zgodnie z rozporządzeniem MNiSW z dnia 22.02.2019 r. w sprawie ewaluacji jakości działalności naukowej.

Publikowane artykuły zawierają nie tylko cenne wskazówki dla osób zawodowo związanych z gastronomicznym biznesem, ale służą też nauczycielom i uczniom szkół gastronomiczno-hotelarskich.

ul. Ratuszowa 11 pok.  740
03-450 Warszawa
Tel.: (22) 849 09 78
pg@przeglad-gastronomiczny.pl

Przegląd Gastronomiczny © 2021. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Fabryka Dobrych Stron